Glass og Fasadeforeningen

Intelligent inneklimastyring i historisk eiendom

Del

Myntgata 2 er et historisk område i Oslo bestående av fem store bygninger. Hele eiendommen er i kommuneplanen regulert til bevaring med nasjonale kulturminneinteresser. Aspelin Ramm Eiendom har valgt den intelligent inneklimastyringen NV Embedded i eksisterende renovert fasadevinduer.

Illustrasjon: Oslo.works
Illustrasjon: Oslo.works

Frem til våren 2019, gjennomgikk den nær 3.000 m2 store bygningen mot Nedre Slottsgate en stor ombygging, som omfattet blant annet etablering av automatisk kontrollert naturlig ventilasjon. Den naturlige ventilasjon er gjort ved å montere intelligente vindusmotorer på eksisterende renovert fasadevinduer. De intelligente motorene er montert for å sikre riktig ventilasjon av rommene basert på temperatur og CO2 målinger samt lokale værdata.

WindowMaster BSI as står for regulering av den hybride ventilasjon inkludert varmestyringen. De har også levert røykventilasjon til trappeløpene. Ved å la samme leverandør stå for flere systemer lettes byggeprosessen og driften. WindowMasters intelligent inneklimastyring NV Embedded® er brukt på prosjektet, og sikrer nøyaktig regulering av hvert enkelt vindu for naturlig ventilasjon. Ved å velge NV Embedded®, vil brukerne få mulighet til å overstyre vinduene samt følge inneklimaet for de siste 24 timer i sitt eget område via en app, sier Andreas M. Fritzen i en pressemelding fra WindowMaster International A/S.

Nøkkelord

Bilder

Illustrasjon: Oslo.works
Illustrasjon: Oslo.works
Last ned bilde

Om Glass og Fasadeforeningen

Glass og Fasadeforeningen
Glass og Fasadeforeningen
Fridtjof Nansens vei 19
0369 Oslo

47 47 47 05http://www.glassportal.no

Glass og Fasadeforeningen (GF) er en interesseorganisasjon for bedrifter med virksomhet innenfor forvaltning, rådgivning, prosjektering, produksjon, bearbeiding, montering og handel/salg av glass- og tilhørende produkter.

Følg saker fra Glass og Fasadeforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Glass og Fasadeforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Glass og Fasadeforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom