IKEA

Ingvar Kamprad er død

Del

Grunnleggeren av IKEA og Ikano, og en av de største gründerne og forretningsmennene fra 1900-tallet, Ingvar Kamprad, døde fredfullt i sitt hjem i Småland i Sverige, 27. januar. Omgitt av sine nære og kjære, døde han i en alder av 91 år, etter kort tids sykdom.

Ingvar Kamprad 1926 - 2018
Ingvar Kamprad 1926 - 2018

Ingvar Kamprad ble født i 1926 i Småland i Sør-Sverige. Allerede som 17-åring startet han IKEA – selskapet som ble hans livsverk. Ingvars styrke og drivkraft var visjonen om å skape en bedre hverdag for de mange menneskene.

- Vi er veldig lei oss for Ingvars bortgang. Vi vil huske hans hengivenhet og engasjement for alltid å jobbe for de mange menneskene. Å aldri gi opp, alltid forsøke å bli bedre og lede ved å være et godt eksempel, sier Torbjörn Lööf, administrerende direktør og styreleder for Inter IKEA Group.

Ingvar Kamprad var en stor gründer av den typisk sørsvenske sorten – hardtarbeidende og sta, med mye varme og glimt i øyet. Han jobbet helt til det siste, i tråd med mottoet sitt om at det meste ennå gjenstår.

Siden 1988 har Ingvar Kamprad ikke vært involvert i den daglige driften av IKEA, men han fortsatte å bidra til virksomheten i en rådgiverrolle, og delte av sin kunnskap og energi med IKEA-medarbeiderne.

- Vi sørger over tapet av vår grunnlegger og venn, Ingvar. Arven etter ham vil bli sett opp til i mange år fremover, og visjonen hans – å skape en bedre hverdag for de mange menneskene – vil fortsette å veilede og inspirere oss, sier Jesper Brodin, administrerende direktør og styreleder for IKEA Group. 

- Ingvars omfattende kunnskap og engasjement over mange år har vært en stor kilde til inspirasjon. Arven etter ham er alltid med oss, og vi vil fortsette å hele tiden lete etter nye og bedre måter å gjøre ting på – å finne løsninger som ingen har tenkt på og gjøre store ting for de mange menneskene, sammen, sier Lars Thorsén, administrerende direktør for Ikano Group.
 
Ingvar Kamprad vil bli savnet og husket av familien sin og av IKEA- og Ikano-medarbeidere verden over.

Kontakter

Pressevakt

Pressevakten er tilgjengelig for alle medier. For kundehenvendelser, ta kontakt med IKEA kundeservice på telefon 02340.

994 84 950pressesenter@ikea.com

Bilder

Ingvar Kamprad 1926 - 2018
Ingvar Kamprad 1926 - 2018
Last ned bilde

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

815 44 000http://www.ikea.no

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 392 IKEA-varehus i 48 land i verden. 340 av disse, inklusive alle norske varehus, er drevet av IKEA-gruppen, resten av andre franchisetakere. Sist år hadde disse varehusene 783 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 2,1 milliarder ganger.

I Norge har IKEA syv varehus; ett i Oslo, ett i Asker, ett i Bergen, ett i Stavanger, ett i Trondheim, ett i Lillesand og ett på Ringsaker. Norske kunder kan også handle ved tre IKEA Service & pick-up points, i Tromsø, Ålesund og på Skøyen i Oslo. Totalt jobber det rundt 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg saker fra IKEA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra IKEA

FÖREMÅL2.8.2018 10:00Pressemelding

Vakker, Stygg, Herlig. FÖREMÅL er en kolleksjon for IKEA av Per B. Sundberg. Designer. Kunstner. Individualist. Per B. Sundberg er en av Sveriges mest anerkjente glass- og keramikkunstnere. Bak det rampete og humoristiske ligger det mye hardt arbeid og fokus på kvalitet. Per B. Sundberg har jobbet som designer på Orrefors glassverk og som professor ved Konstfack, kunst- og designhøyskolen i Stockholm. I dag stiller han ut verkene sine i gallerier og museer og på kunstmesser over hele verden. IKEA har invitert Per B. Sundberg til å være med på å utvikle en limited edition-kolleksjon, som kommer i september 2018.

GRATULERA kolleksjonen1.8.2018 09:37Pressemelding

Si hei til GRATULERA – en vintage-kolleksjon i limited edition, som feirer 75 år med IKEA-design. Husker du den første KLIPPAN-sofaen, eller hva med røde BJURÅN stol? Det er på tide å gå tilbake i tid med noen nøye utvalgte favoritter fra 50- og 60-tallet, 70- og 80-tallet og 90- og 00-tallet. De forskjellige utgavene av GRATULERA lanseres på tre forskjellige datoer og henter frem noen av dine (våre) beste minner fra IKEA-historien.

IKEA fjerner engangsplast fra produktsortimentet og restauranter9.6.2018 06:00Pressemelding

Fra 1.januar 2020 vil man ikke lenger kunne kjøpe plastprodukter til engangsbruk på noen av IKEAs varehus. Det vil si at produkter som blant annet sugerør, engangsbestikk, plastkopper og andre engangsprodukter med plastbelegg utgår av sortimentet. IKEA-gruppen vil i tillegg fase ut bruk av engangsprodukter som sugerør, plastbestikk og plastlokk fra samtlige IKEA-restauranter innen 1.januar 2020. I Norge gjelder denne forpliktelsen allerede fra 1.september 2018. – Engangsplast bidrar til forsøpling av naturen, og derfor må vi i IKEA gjøre det vi kan for å redusere bruken. IKEAs restauranter i Norge bruker årlig rundt en halv million skjeer, lokk og sugerør i plast. Vi har nå bestemt oss for å fjerne disse fra 1.september i år, og vil i likhet med andre IKEA-varehus fjerne engangsplast fra sortimentet vårt innen 2020, sier Anders Lennartsson, bærekraftsjef i IKEA Norge. IKEA lanserer en ny bærekraftstrategi IKEA lanserer i dag en ny versjon av bærekraftstrategien People Planet Positive,

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom