Himmelspannet får Norges største lokalmatpris
MENYs Matskattstipend er den største lokalmatprisen som deles ut i Norge. Osteprodusenten Himmelspannet vil bruke stipendet til å utvikle en ny Camembert-ost av geitemelk, og i tillegg finne nye bruksområder for biproduktet myse.
- Himmelspannet er en av våre beste leverandører og jeg vet at de vil utnytte stipendet slik at vi kan få enda flere oster fra denne innovative leverandøren. Konkurransen i år var knallhard, men juryen landet til slutt på en leverandør som har lang fartstid og som evner å utvikle nye kvalitetsoster fra Norge, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.
- Himmelspannet er en velfortjent vinner og et levende bevis på at vi kan produsere oster i verdensklasse her i landet. Denne produsenten viser oss også hvor viktig det er å kombinere tradisjon og innovasjon samtidig med at man hele tiden prøver å forbedre seg, sier landbruksminister Jon Georg Dale.
- MENY har i dag et samarbeid med 450 lokalmatprodusenter, og tilbyr over 2500 lokalmatprodukter. Ingen annen dagligvareaktør er i nærheten av å ha et slikt utvalg lokalmat. Vi brenner for lokalmat og er alltid på jakt etter nye matskatter vi kan tilby våre kunder, sier Vegard Kjuus.
Dette er tredje året Matskattstipendet deles ut. For to år siden fikk Prima Jæren stipendet for sitt arbeid med å heve kvaliteten på norsk storfekjøtt, og i fjor fikk Skjærgaarden Gartneri stipendet for å finansiere et biokullanlegg som skal bedre matjorda og skape grønn energi.
Himmelspannet – tildeles kr. 500.000,-
Tildelt MENYs Matskattstipend for å utvikle en ny geitost av Camembert type og utnytte biproduktet myse.
Kontaktperson: Mette Eggen Krag i Himmelspannet, tlf. 94059022, krag.eggen@gmail.com
Juryens begrunnelse: Himmelspannet er en erfaren og kvalitetsbevisst produsent som lager fantastiske og unike oster som kundene elsker. I tillegg kombinerer de gamle tradisjonelle metoder med nytenkning og innovasjon, samtidig som de fremmer bondekulturen i nærsamfunnet. Vi liker godt at de vil utvikle enda en ost og at de ønsker å utnytte biproduktet myse.
Epleslang – tildeles kr 150.000,-
Tildelt MENYs Matskattstipend for å kunne utvikle kapasiteten og på sikt utvikle flere nye produkter.
Kontaktperson: Anne Dubrau i Epleslang, tlf. 47826123, anne@epleslang.com
Juryens begrunnelse: Epleslang lager fantastisk eplemost med ultimat smak, fordi den er ufiltrert og består av 100 prosent epler; fri for tilsetningsstoffer. I tillegg til topp kvalitet og lekker design, tar Epleslang samfunnsansvar både ved å basere seg på nedfallsfrukt fra naboenes hager og ved å ansette mennesker med nedsatt funksjonsevne til innhøstingen. Dette vil vi ha mer av!
Grøstad - tildeles kr 100. 000,-
Stipendet skal brukes til å utvikle en langtidsmodnet spekeskinke av økologisk gris
Kontaktperson: Trude Viola Antonsen i Grøstad, tlf. 95131849, trude@grostadgris.no
Juryens begrunnelse: Grøstad har et unikt lokalt konsept, god kvalitet og moderne design på sine produkter. Med økologisk drift og dyrevelferd i høysetet, selger Grøstad kjøtt av meget god kvalitet. Samtidig står nysatsinger og kundebehov sentralt. De skal nå blant annet satse økologisk innenfor flere dyreslag enn gris. En spekeskinke av økologisk gris er noe vi tror markedet vil ha!
Årets finalister:
- Himmelspannet
- Epleslang
- Grøstad
- Den Sorte Havre
- Vang Gård
- Nøisom
Årets jury:
- Hanne Maren Blåfjelldal, statssekretær LMD og juryleder
- Per Borglund, redaktør i Mat fra Norge
- Odd Gisholt, Professor Emeritus ved Handelshøyskolen BI og dagligvareekspert
- Bjørge Madsen, Skjærgaarden Gartneri, fjorårets vinner
- Bodil Nordjore, Høgskolelektor og kokebokforfatter
- Ann Merete Furuberg, leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag
- Vegard Kjuus, Adm. direktør i MENY
Kontakter
Eli StrandKommunikasjonsrådgiver
Tel:905 30 485eli.strand@meny.noVegard KjuusAdministrerende direktør
Tel:+47 982 34 819vegard.kjuus@meny.noBilder
Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
MENY lanserer kundeklubb20.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Med kundeklubben «MENY Mer» skal kundene pleies mer individuelt. – Vi må gi kundene mer av det de faktisk liker. Basert på tidligere kjøp skal de nå få flere og mere relevante tilbud, samt mer skreddersydd matinspirasjon, sier markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen i MENY.
Nær halvering av matsvinnet21.3.2024 15:29:41 CET | Pressemelding
MENY har redusert matsvinnet med 45 prosent målt i tonn, mot 2015. I 2023 gikk matsvinnet ned med 11 prosentpoeng fra året før. – Vi er langt fra i mål, men glade for at vårt arbeid gir gode resultater, sier Unni Skjønhaug, driftsansvarlig for matsvinn i MENY.
MENY Revetal kåret til landets beste31.1.2024 14:50:46 CET | Pressemelding
MENY Revetal gikk igjen til topps i den høythengende MENY-kåringen «Årets butikk». – Å vinne prisen én gang er imponerende, å vinne for sjette gang skal ikke være mulig. At Norges råeste supermarked ligger i et lite tettsted i Vestfold, sier alt om dedikasjonen, presisjonen og atmosfæren til MENY Revetal, sier Vegard Kjuus, juryleder og MENY-sjef.
1 million matposer reddet fra søpla27.12.2023 09:00:00 CET | Pressemelding
MENY-kundene har nå totalt reddet en million poser med overskuddsmat, tilsvarende 1000 tonn, via appen Too Good To Go. – Kundene får god mat til en billig penge og vi unngår å kaste mat. En fin og viktig ordning, sier bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge i MENY.
Barnegrøt med 100% norske, naturlige råvarer10.11.2023 12:57:41 CET | Pressemelding
For første gang får vi en 100 prosent norsk barnegrøtserie inn i dagligvarehylla. – Jeg er opptatt av at vi skal spise norsk mat, og at det ungene får i seg er trygt og kortreist, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han lanserte barnegrøten på gården til Den sorte havre i Våler.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom