Unio

Heving av aldersgrensa vil virke mot sin hensikt

Del

- Heving av aldersgrensen i arbeidslivet vil kunne virke mot sin hensikt ved at flere bedrifter lager egne interne ordninger som er lavere enn dagens aldersgrense på 72 år, sier Unio-leder Ragnhild Lied i en kommentar til at Aldersgrenseutvalget i dag la fram sin rapport.

Et samlet utvalg har støttet regjeringens intensjon om å få flere eldre i arbeidslivet. Lied mener, i likhet med flertallet i utvalget, at utfordringen ikke er å få noen få til å jobbe etter 72 år, men å få flere til å jobbe lengre opp i 60-årene.
- Det som er viktig framover, er å tilrettelegge for yngre seniorer slik at de blir værende i arbeid. Da er bedre organisering av arbeidsdagen som ekstra ferieuke, rett til redusert arbeidstid og tilrettelegging av arbeidsoppgaver nøkkelen.

Om Unio

Unio
Unio
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 70 88 50http://www.unio.no

Unio er Norges nest største hovedorganisasjon med om lag 350 000 medlemmer. Unio er partipolitisk uavhengig, og er en aktiv aktør i arbeidslivspolitikken med et bredt samfunnsengasjement. Vi er opptatt av at offentlige tjenester har god kvalitet. For å oppnå dette er mer penger til tjenestene, økt bruk av kvalifisert personell og bedre lønnsuttelling for utdanning og kompetanse avgjørende. Unio er en pådriver for at en størst mulig del av befolkningen er sysselsatt og at arbeidslivet legger til rette for inkludering og likestilling.

Følg saker fra Unio

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom