TINE SA

Glad for at Høyre vil styrke skolemelka

Del

I dag er verdens skolemelkdag og TINE er glade for at Høyre mener at melk er en viktig del av skolemåltidet som del av deres utspill om felles skolemelkportal.

-TINE ønsker gjerne økt konkurranse på skolemåltidet, men vi tror konkurranse mellom aktørene er den beste måten å sikre både mangfold og kvalitet, fremfor regulering, sier Lars Galtung, konserndirektør for kommunikasjon og bærekraft i TINE. 

Det er imidlertid ikke slik som Høyre hevder, at ingen andre aktører kan tilby måltider inn i skolen. Det er heller ikke riktig at TINE har monopol på leveranser av skolemelk. Det er fritt frem for andre aktører, og det finnes andre bestillingsordninger for mat inn i skolene.

-TINE er stolte av at vi gjennom mange år har satset på ernæring inn mot barn og unge på idrettsarenaer, barnehager og skoler -og utviklet løsninger etter ønsker fra helsemyndigheter, foreldre og skoleinstitusjonene. Dette er ikke en posisjon TINE har fått - men utviklet gjennom stadige forbedringer. Dette har både vært lærerikt og ressurskrevende, sier Galtung.  

I dag tilbyr TINE enda sunnere produkter med mindre fett og sukker enn tidligere. Drikkemelka i skolene uten tilsatt sukker og søtning, samt at TINE også leverer frukt og grønnsaker. Nyskapning og produktutvikling har vært i sentralt gjennom mange år, noe som har medført en økning i både skoler og abonnenter.  

-Hvis vi forstår Høyre riktig, ønsker de å bruke nye offentlige midler for å styrke skolemåltidet. Det er i så fall et spennende forslag som vi ser frem til å høre mer om.  Vi er imidlertid veldig usikre på hvordan Høyre har tenkt rundt kostnader på bestillingsløsning, produksjon, logistikk og distribusjon. Vi er også usikre på om landbruksavtalen er et riktig redskap for å styrke konkurransen på skolemelk, gitt at det allerede i dag utbetales 180 millioner kroner i ekstra støtte til våre konkurrenter, sier Galtung 

 

Bilder

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom