Den norske kirke

Fredsgudstjeneste 9. desember (oppdatert)

Del

I forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris er det økumenisk fredsgudstjeneste i Trefoldighetskirken i Oslo 9. desember kl. 16.00.

Nadia Murad, Foto: Fred R. Conrad, Redux / NTB scanpix. Dr. Denis Mukwege, Foto:  Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Nadia Murad, Foto: Fred R. Conrad, Redux / NTB scanpix. Dr. Denis Mukwege, Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Dagen etter mottar Dr. Denis Mukwege og Nadia Murad Fredsprisen for deres kamp mot seksualisert vold brukt som våpen i krig og væpnede konflikter.

På fredsgudstjenesten søndag deltar preses i Bispemøtet (Den norske kirke) Helga Haugland Byfuglien, Fiffi Mukwege Namugunga, Sigmund Kristoffersen, kongolesisk kor fra Belgia, Erhard Hermansen, Hanne Ovidia Hansen m.fl.

Det blir kollekt til prisvinnernes arbeid.

Nadia Murad var en av flere tusen kvinner fra den irakiske jesidi-minoriteten som ble bortført og holdt i fangenskap av IS-krigere fra 2014. Hun har siden jobbet internasjonalt for å hjelpe slike ofre. Legen Denis Mukwege har i flere år vært foreslått som vinner av Fredsprisen. Han har brukt store deler av sitt voksne liv til å hjelpe ofrene for seksualisert vold i Den demokratiske republikken Kongo.


Kontaktperson:
Erhard Hermansen, generalsekretær i Norges Kristne Råd  
Tlf.:  900 61 511
Epost: erhard.hermansen@norkr.no

Bilder

Nadia Murad, Foto: Fred R. Conrad, Redux / NTB scanpix. Dr. Denis Mukwege, Foto:  Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Nadia Murad, Foto: Fred R. Conrad, Redux / NTB scanpix. Dr. Denis Mukwege, Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Last ned bilde

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

Følg saker fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den norske kirke

Priv. til red.: Pressekonferanse 25. januar med nytilsatt biskop i Stavanger bispedømme23.1.2019 11:09:43 CETPresseinvitasjon

På møtet i Kirkerådet blir det torsdag kveld, 24. januar, tilsatt ny biskop i Stavanger bispedømme. Den nye biskopen møter pressen i Stavanger domkirke, Haakon VIIs gate 2 i Stavanger fredag 25. januar kl. 10.00. Se overføring via Facebook På pressekonferansen deltar disse sammen med den nytilsatte biskopen: Leder i Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum. Leder i Stavanger bispedømmeråd, Marie Klakegg Grastveit. Preses i Bispemøtet, Helga Haugland Byfuglien.

Religionspolitikk høyere på dagsorden22.1.2019 12:35:52 CETPressemelding

- Med denne plattformen forplikter regjeringen seg på en politikk som både sikrer likebehandling av alle tros- og livssynssamfunn og som anerkjenner folkekirkens viktige rolle i samfunnet. Men vi stiller oss undrende til å overføre livssynsansvaret fra Kulturdepartementet til Barne- og familiedepartementet. Det er også et annet signal enn det plattformen for øvrig legger opp til, sier Kristin Gunleiksrud Raaum, leder i Kirkerådet.