Fellesorganisasjonen

FO er positive til jobbgaranti innen to år

Del

Arbeiderpartiet foreslår at NAV og kommunene må finne en jobb til unge på arbeidsavklaringspenger (AAP) innen to år. – Dette er et godt forslag fra AP. For de aller fleste er det bedre å ha en jobb enn å gå hjemme, sier FO-leder Mimmi Kvisvik.

Arbeiderpartiet foreslår i sitt nye partiprogram å kutte arbeidsavklaringspenger (AAP) fra fire til to år for unge født etter 1990. AAP er en støtteordning fra NAV. Den skal sikre inntekt til dem som på grunn av sykdom eller skade har behov for hjelp til å komme i arbeid. I praksis ender mange med å motta støtte for bare å gå hjemme, selv om de både kan og vil jobbe.

Aps Hadia Tajik fortalte om dette i politisk kvarter på NRK P2 mandag morgen.  

- Det har aldri vært så mange unge på AAP og trygd som nå. Dette er et positivt tiltak for å hjelpe mange av disse menneskene ut i jobb, sa hun.

Må utløse penger til kommunene

Tajik fortalte at forslaget kan utløse statlig støtte til kommunene. Det er Mimmi Kvisvik også opptatt av.

- Det er viktig at staten støtter kommunene økonomiskå få dette til å fungere. Ingen er tjent med at så mange unge som kan og vil jobbe går hjemme. Dette er et felles ansvar som det er bra at Ap nå setter søkelys på, sier hun.

Må ikke glemme å motvirke frafall i skolen

Kvisvik understreker i tillegg at økt sosialfaglig kompetanse i videregående skole kan motvirke frafall.

- Jo flere som fullfører videregående skole, desto færre vil sannsynligvis havne på AAP i første omgang. Det må vi ikke glemme, sier hun.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Fellesorganisasjonen

Fellesorganisasjonen
Fellesorganisasjonen
Mariboesgate 13
0506 Oslo

02380http://www.fo.no

Fellesorganisasjonen (FO)

Fellesorganisasjonen (FO) er fag- og profesjonsforbundet for 27.000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere, velferdsvitere og studenter.

FO er ett av medlemsforbundene i Landsorganisasjonen (LO).

Følg saker fra Fellesorganisasjonen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesorganisasjonen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fellesorganisasjonen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom