FINN.no

FINN jobbpuls august 2017: Stillingsmarkedet i fortsatt vekst

Del

Det ble lyst ut 14 % flere stillinger på FINN i august i år, sammenlignet med august i fjor. I løpet av sommermånedene juni, juli og august har det blitt lyst ut over 46 500 stillinger, en økning på nesten 16 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge ferske tall fra FINN jobb.

Fredrik Schjold, jobbanalytiker i FINN.no, syns det er gledelig å se at veksten i stillingsmarkedet fortsetter inn mot høsten.
Fredrik Schjold, jobbanalytiker i FINN.no, syns det er gledelig å se at veksten i stillingsmarkedet fortsetter inn mot høsten.

I august 2017 ble det lyst ut 18 180 stillinger på FINN.no, en vekst på 14 prosent mot august 2016. Det er særlig i privat sektor at oppgangen er stor, her er det 15 prosent økning i utlyste stillinger, mens det i offentlig sektor har vært en økning på nesten fem prosent sammenlignet med august 2016.

I løpet av sommermånedene juni, juli og august har det blitt lyst ut over 46 500 stillinger, en økning på nesten 16 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

- Det har vært en jevn vekst i stillingsmarkedet det siste halvannet året, og veksten fortsetter gjennom sommeren og inn mot høsten. Oppgangen i august er bred, og antall stillingsutlysninger øker i alle fylker. I Nord-Norge økte antall utlyste stillinger med nesten 46 prosent, og var dermed den regionen med størst vekst i august, sier Fredrik Schjold, jobbanalytiker og produktdirektør i FINN jobb.

Betydelig vekst i industrien

Det er bygg og anlegg som står for flest stillingsutlysninger på FINN i august, nesten 4000 stillinger, en oppgang på 9 prosent mot august 2016. 

- Selv om det er bygg- og anleggsbransjen som står for flest stillingsutlysninger i august, er det industrien som står for størst vekst. Bransjen har en oppgang på 53 prosent mot samme måned i fjor, og fortsetter dermed den sterke veksten vi har sett så langt i år, sier Fredrik Schjold. 

Butikk og varehandel opplever også en økning i stillingsutlysninger i august.

- August er en måned hvor mange, særlig studenter, er på jobbjakt, og butikk og varehandel er en bransje som tradisjonelt får svært mange søkere. Det er derfor gledelig å se at det ble lyst ut nesten 24 prosent flere stillinger i august i år sammenlignet med samme måned i fjor, sier Schjold.

I august har FINN jobb hatt 1,66 millioner unike brukere på siden, en økning på tre prosent sammenlignet med august i fjor.

Bred oppgang i alle landsdeler

Oppgangen i stillingsmarkedet er bred, og antall utlyste stillinger går opp i alle landsdeler. Nord-Norge opplever størst vekst i stillingsmarkedet i august sammenlignet med samme måned i fjor, med en økning på 45,8 prosent. Sørlandet ligger på en andreplass med 33 prosent. Vestlandet følger etter med en oppgang på 18,7 prosent. Midt-Norge har en oppgang i antall utlyste stillinger på 14,6 prosent, mens Østlandet har 9,5 prosent flere utlyste stillinger. 

[Fakta: Tall fra stillingsmarkedet – august 2017]

 • 18 180 utlyste stillinger
 • 2500 stillinger i offentlig sektor
 • 15 600 stillinger i privat sektor

Bransjene med flest utlyste stillinger i august 2017:

 1. Bygg og anlegg, 3969 stillinger, økning på 8,8 prosent.
 2. Industri, produksjon og kraft, 1626 stillinger, økning på 53,4 prosent.
 3. Butikk og varehandel, 1596 stillinger, økning på 23,9 prosent.

De tre mest etterspurte kompetansene på FINN i august var:

 1. Ulike stillinger innen salg
 2. Ulike stillinger innen håndverkerfaget
 3. Butikkansatt

Stillingene som mottok flest søknader på FINN var utlysninger der det ble søkt etter

 1. Butikkansatt
 2. Stillinger innen hotell og overnatting
 3. Stillinger innen vakthold og sikkerhet

 Mens stillinger som er vanskeligst å få søkere på er

 1. Lege
 2. Frisør
 3. Forsker- og stipendiatstillinger

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FINN jobbpuls er et månedlig barometer som viser ferskeste tall og utvikling i norsk arbeidsmarked.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fredrik Schjold, jobbanalytiker i FINN.no, syns det er gledelig å se at veksten i stillingsmarkedet fortsetter inn mot høsten.
Fredrik Schjold, jobbanalytiker i FINN.no, syns det er gledelig å se at veksten i stillingsmarkedet fortsetter inn mot høsten.
Last ned bilde

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Vi er der for deg når du skal selge hytta di, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du skal fly billigst mulig til Praha, når dere er enige om at dere trenger en større bil, når du er moden for et karriereskifte og for mange andre anledninger.

FINN er Norges største markedsplass. Skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN.no stedet.

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN.no - og litt om hva vi driver med så besøk oss gjerne på http://hjemmehos.finn.no

Følg saker fra FINN.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom