FINN.no

FINN jobbindeks: Opp på 2012-nivå neste år

Del

Det blir flere ledige stillinger å velge i til våren enn det har vært på lenge. FINN spår en oppgang på sju prosent. Nord-Norge skyter mest fart.

Antall ledige stillinger kommer til å øke med ca. 15 000 neste år, anslår FINN i en fersk prognose. I år vil det lyses ut ca. 235 000 stillinger. I 2018 anslår FINN at det vil være ca. 250 000 ledige jobber på FINN.no. Så mange stillinger har ikke vært lyst ut siden 2012.

I overkant av 80 prosent av alle utlyste stillinger i Norge annonseres på FINN.no. Basert på trender, historikk og sesongvariasjoner er det mulig å lage en prognose for hvordan arbeidsmarkedet vil utvikle seg fremover.

– Historisk sett har vår hovedprognose stemt godt med reell utvikling de siste årene, sier jobbanalytiker og produktdirektør for FINN jobb, Fredrik Schjold.

Det er vanskeligere å spå på detaljnivå. Han trekker likevel frem noen sannsynlige utviklingstrekk.

Etterspørselen etter spesialister og teknologer kommer til å øke i tiden fremover.

– Dette er en utvikling vi har sett de siste årene, og som vil forsterkes i 2018, sier Schjold.

Når det gjelder forskjeller mellom landsdelene, er det NordNorge som utmerker seg.

– Våre beregninger kan tyde på at Nord-Norge får en sterkere vekst enn resten av landet.

Mens landet som helhet trolig kan forvente en vekst på sju prosent, kan kandidater i nord trolig glede seg over det dobbelte, sier jobbanalytikeren.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Vi er der for deg når du skal selge hytta di, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du skal fly billigst mulig til Praha, når dere er enige om at dere trenger en større bil, når du er moden for et karriereskifte og for mange andre anledninger.

FINN er Norges største markedsplass. Skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN.no stedet.

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN.no - og litt om hva vi driver med så besøk oss gjerne på http://hjemmehos.finn.no

Følg saker fra FINN.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom