Redningsselskapet

Fem druknet i mars, fire av dem var over 60 år

Del

Ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk omkom fem personer som følge av drukning i mars. Fire av de omkomne var menn, én var kvinne. Fire av de fem omkomne var over 60 år.

Så langt i år har totalt 17 personer omkommet som følge av drukning, noe som er tre flere personer enn på samme tid i fjor. 

To av drukningene i mars skjedde i Hordaland, der en 67 år gammel kvinne ble funnet omkommet i sjøen like ved der hun bodde, mens en 79 år gammel mann ble funnet bevisstløs i småbåthavnen på Stanghelle i Vaksdal og hvor livet ikke stod til å redde. Disse to drukningene fører til at Hordaland så langt topper drukningsstatistikken for 2018 med fire druknede. Nordland og Trøndelag har tre registrerte drukninger. 

Nesten bare menn 
Ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk har 16 menn og én kvinne omkommet som følge av drukning så langt i 2018. 12 av de 16 mennene er over 40 år. På samme tid i fjor var 7 av 14 druknede, menn over 40 år.

– Det er kanskje tidlig å snakke om tendenser i årets drukningsstatistikk, men på et punkt er det umulig å ikke konkludere. I fjor stod menn over 40 år for 53 av totalt 94 drukningsulykker. Så langt i år er tallene 12 av 16, sier kommunikasjonssjef i Redningsselskapet, Frode Pedersen.
– Det kan synes som om godt voksne menn ikke tar egensikkerhet på alvor. Det ser ut som om de glemmer at dette bare handler om dem. Kall det gjerne uansvarlig. Vi snakker tross alt om fedre og bestefedre.

Pass på hverandre
Selv om mange nå hungrer etter å begynne båtsesongen, og ikke minst å nyte fritiden ved og på sjøen, så er på sin plass å minne om at selv om det er vår i lufta så er det fortsatt mye vinter igjen i vannet. Pass på hverandre, la ungene bruke vest og unngå å gå ut på isen der du ikke er 100 % sikker på forholdene, sier Pedersen.

Redningsselskapets skøyter var i mars involvert i søk etter tre av dem som ble funnet omkommet. Det fremkommer ingen opplysninger om alkoholpåvirkning eller bruk av redningsvest i Redningsselskapets drukningsstatistikk.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Redningsselskapet

Redningsselskapet
Redningsselskapet
Drammensveien 288
0283 Oslo

06757http://www.redningsselskapet.no

Våre 1.500 redningsmenn og -kvinner bemanner 50 redningsskøyter langs hele kysten og på de to største innsjøene. Vi er som regel de første på stedet når uhellet er ute, og har som ambisjon å aldri være lenger unna deg enn en time. Vår visjon er «Ingen skal drukne». 

Følg saker fra Redningsselskapet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom