Adecco

Få mest mulig ut av ditt oppdrag som vikar

Del

Er du en av mange som starter opp i nytt oppdrag denne høsten? Husk at du har en gyllen mulighet til å vise deg frem, bygge CV og høste erfaringer, og det bør du utnytte maksimalt. Gjør du en god jobb er det meget mulig du får tilbud om fast stilling. Her har du syv tips:

Få mest mulig ut av ditt oppdrag som vikar. Her får du 7 tips.
Få mest mulig ut av ditt oppdrag som vikar. Her får du 7 tips.

1. De tøffeste kommer presis
Du har sikkert hørt det før, men det er mange som slurver med klokka. Gambler du på å rekke jobben med siste mulige bussavgang (og kommer snaut 4 minutter for sent), la det være. Slikt legges merke til, og skulle du virkelig forsove deg en dag har du lite «goodwill» å gå på.
Regelen er enkel: Kom alltid til avtalt tidspunkt, og ikke bare den første dagen (da kan du gjerne komme 5-10 minutter før). Det er normalt at faste ansatte har litt løsere rammer for arbeidstiden, men ikke ap etter dem som har lengre fartstid.

2. Sosialt
Det sosiale er viktig, og som vikar kan det være vanskelig å finne sin plass i flokken. Vis interesse og spør om hvilken funksjon dine nye kolleger har i selskapet, hva slags interesser de har osv. – de fleste syns det er lett å prate om seg selv.
Det å knytte bånd på arbeidsplassen er viktigere enn mange er klar over, og kan faktisk påvirke veien videre i karrieren din. Jenta i resepsjonen kan du møte igjen om noen år, da er hun ferdig utdannet og rekrutterer til en bedrift du søker jobb hos.

3. Spør heller én gang for mye enn å ta sjansen
Ikke vær redd for å spørre om ting du lurer på. Noter gjerne, slik at du kan gå tilbake og sjekke senere. Er det ting du lett kan finne ut av selv, så gjør det. Vis interesse for selskapet og oppgavene du skal utføre.

4. Kjedelig?
Får du oppgaver som kanskje ikke er så veldig spenstige i utgangspunktet, la det gå sport i å levere over forventning hver gang. Du vil garantert få positiv tilbakemelding.

5. Petter Smart
Ser du noe som kan gjøres på en bedre måte? Brenn ikke inne med gode ideer, men vær for all del ydmyk. Tenk nøye gjennom hvordan du kan legge frem et forslag til forbedring slik at det blir godt mottatt. Da er det ekstra viktig at du har fått god kontakt med dine kolleger. Vi mennesker er enkle slik – har du fått tillit blir du lyttet til.

6. Rekk opp hånda!
Følg godt med på det som skjer rundt deg, og dukker det opp spørsmål om noen kunne tenke seg å delta i et prosjekt eller hjelpe til på annen måte, ikke nøl med å rekke opp hånda hvis du kan bidra. Innebærer det at du må lære deg noe nytt, vær åpen om det. Lærevillige medarbeidere er gull verdt – og dessuten en avgjørende faktor for om bedrifter skal kunne henge med i den teknologiske utviklingen.
Og sist, men ikke minst: Du øker sjansen for å bli tilbudt en fast stilling.

7.  Nett og vett
Ja da, du vet sikkert hva som kommer nå, men her syndes det mye. Mobilen må ligge til du har pause. Er det noe som ikke kan vente, så gi beskjed til din leder.

Surfing i ledige stunder? Ikke så lurt. Er du ferdig med oppgavene dine, vis initiativ og be om nye. Passer det dårlig å spørre, så se deg rundt – det er alltid noe som kan gjøres. Fylle på kaffe, fjerne brukte kopper eller andre enkle oppgaver som øker trivselen for alle. Slike kolleger vil man gjerne ha!

Bilder

Få mest mulig ut av ditt oppdrag som vikar. Her får du 7 tips.
Få mest mulig ut av ditt oppdrag som vikar. Her får du 7 tips.
Last ned bilde

Om Adecco

Adecco
Adecco
Rosenkrantz' gate 16
0160 Oslo

23 29 00 00https://www.adecco.no

Adecco er et av Norges ledende innen HR og bemanning. Adecco er landsdekkende, og har over 60 års erfaring i Norge. Adecco har over 400 ansatte, og 5000 medarbeidere i jobb hver dag. I Norge består Adecco-konsernet av fem merkevarer: Adecco, Modis, Badenoch & Clark, Ingeniør Compagniet og Naviga. Vi leverer til kunder i alle bransjer, i offentlig og privat sektor.

Følg saker fra Adecco

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Adecco på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Adecco

3 grep som styrker ditt lederskap10.4.2018 16:21Pressemelding

Ønsker du å bli en bedre leder, eller har du ambisjoner om å bli leder? Noen finner nøkkelen til godt lederskap ganske kjapt, mens andre leter forgjeves. Uavhengig av hva som måtte være din lederstil, så har jeg som lederutvikler erfart at noen grep er definitivt viktigere enn andre. Disse grepene vil nok ikke løse alle dine utfordringer som leder, men de vil i det minste plassere deg i en god posisjon for å løse det som måtte komme av problemstillinger. For det er nettopp det som er problemet – ledere kommer ofte ikke i posisjon.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom