SEAT

En ny SEAT i halvåret frem til 2020

Del

SEAT er snart tilbake i det norske markedet og nå offentliggjør det spanske merket planer om modellanseringer hvert halvår frem til 2020. Da kommer SEAT også med sin første fullelektriske bil.

SEAT Ateca
SEAT Ateca

- SEATs modellrekke sørger allerede for at merket leverer historiske resultater internasjonalt. Nå kommer det enda mer, inkludert elektriske nyheter. Jeg kan ikke tenke meg et bedre utgangspunkt for å reintrodusere merket i vårt marked og dessuten utfordre hele bransjemodellen, sier Tor Anton Bjørge, direktør for SEAT i Norge.

De to første modellene i SEATs internasjonale lanseringsoffensiv er SEAT Tarraco og Cupra Ateca. Fra april i år vil de fire SEAT-modellene Ibiza, Leon, Arona og Ateca bli tilgjengelig i det norske markedet. I 2020 lanseres merkets første fullelektriske modell, med en rekkevidde på inntil 500 kilometer, bygget på Volkswagen-gruppens MEB-plattform. Bilen vil utstyres med selvkjørende teknologi og et markedsledende infotainment-system. SEAT lover videre at merkets første fullelektriske modell blir priset konkurransedyktig.

I tillegg til elbilplanene, delte SEAT i dag planer om en plugin hybrid-utgave av neste generasjon Leon. Denne kommer også i 2020.

Under SEATs årlige pressekonferanse understreket toppsjef Luca de Meo at ambisjonen er å vokse videre. I 2017 utleverte merket over 468.000 biler og er med det et av de mest hurtigvoksende bilmerkene i Europa. En topptrimmet modellportefølje, en av de nyeste i markedet, skal nå forsterkes ytterligere.

- SEAT dekker alle segmenter og satsingen på teknologi og elektriske drivlinjer er ambisiøs. Samtidig bringer vi helt nye kundekonsepter til markedet. Her skal det norske markedet gå opp løypa for SEAT internasjonalt og ambisjonen er at det ikke bare er bilene som vil oppleves nyskapende når vi lanserer i Norge over påske, sier Bjørge.    

Det norske markedet kan forvente en heldigital kundereise, hvor en ny SEAT bare er fem klikk unna. Det planlegges for nye og enklere løsninger for prøvekjøring, bilhold og bildeling, i tillegg til en ny måte å gjennomføre selve kjøpsprosessen på. Fysisk vil SEAT i første omgang være tilstede i Oslo, Bergen og Trondheim, i tillegg til den digitale tilstedeværelsen med mulighet for utleveringer over store deler av landet.

- I Norge blir SEAT en utfordrer som vil skille seg ut i en ellers tradisjonell bransje. Og jeg har tro på at det vi får til og lærer her, kan bli ingredienser i SEATs videre vekst internasjonalt, sier Bjørge.

Kontakter

Bilder

SEAT Ateca
SEAT Ateca
Last ned bilde
SEAT Leon
SEAT Leon
Last ned bilde
SEAT Ibiza
SEAT Ibiza
Last ned bilde

Om SEAT

SEAT
SEAT
PB 6671 Etterstad
0609 Oslo

SEAT, et bilmerke fra Barcelona, nå i Norge. Vi skal gjøre ting på en ny måte, fordi fremtidens bilhold handler om å gjøre livet enklere. Vi skal selge biler på nett - og det skal være enkelt. Enkelt, raskt og effektivt - akkurat slik du forventer det.

Helt siden 1957 har vi produsert biler tilpasset folks behov og ønsker. Med fokus på teknisk innovasjon, stilren design og pålitelig sikkerhet. Og når vi nå tar et steg inn i delingsøkonomien skal vi være et enda bedre valg for flere. Fremtidens bilbrukere eier ikke nødvendigvis bilene selv eller alene. Derfor kan alle nye SEAT-modeller utstyrt med teknologi som muliggjør sameie og deling.

Alle våre biler er designet og utviklet med bærekraftighet i fokus. Vi drifter dessuten bilindustriens største solenergianlegg på 276.000 m2, som reduserer våre CO2-utslipp med 7.000 tonn hvert år.

Følg saker fra SEAT

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SEAT på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SEAT

el-Born: elektrisk mobilitet signert SEAT1.3.2019 11:16:55 CETPressemelding

Verdenspremiere på konseptbilen SEAT el-Born under Volkswagensgruppens kveldsarrangement før bilutstillingen i Genève. El-Born er den første helelektriske SEAT basert på Volkswagensgruppens MEB-plattform. Konseptbilen framhever SEATs fokus på å tilby bærekraftig mobilitet til en verden i endring. Den helelektriske bilen har state-of-the art autonome funksjoner og connectivity-teknologi. En energitett batteripakke gir rekkevidde på opptil 420 km, og den kan lades på 47 minutter. SEAT el-Born gjør sin debut foran verdenspressen på Volkswagengruppens kveldsarrangement, før publikumsdebuten under bilutstillingen i Genève. SEAT el-Born er den første helelektriske bilen fra SEAT basert på Volkswagengruppens modulære elektriske plattform (MEB). Konseptbilen er oppkalt etter et av de mest ikoniske nabolagene i Barcelona – det har også vært inspirasjonen for designerne og ingeniørene hos SEAT, som har designet en sporty bil med den mest avanserte elektriske teknologien. Bilen er designet og utv

SEAT viser vei mot sikrere og mer effektive transportløsninger15.11.2018 06:45:00 CETPressemelding

SEAT har økt salget med 13.7 % hittil i 2018 SEAT Metropolis:Lab Barcelona og XMOBA presenterer sine nye prosjekter for samkjøring og buss på bestilling SEAT Cristobal, nå med 5G-teknologi, knytter sammen bilen og omgivelsene Smart navigasjon i byen med Waze og byrådet i Barcelona eXS KickScooter, elektrisk sparkesykkel som gjør det enklere å komme fram i byer Med disse prosjektene bygger merket videre på sin Easy Mobility-strategi Amazon Alexa, nå på spansk, italiensk og fransk På Smart City Expo World Congress i Barcelona fra 13. til 15. november presenterer SEAT nyhetene som vil gjøre det lettere å komme seg rundt i fremtidens byer. Messen tar for seg utfordringene byer står overfor når det gjelder å finne smartere og mer bærekraftige transportløsninger. Det spanske merket kan også skilte med en vekst på hele 13,7 % i salget fra januar til oktober. Økt salg i 2018 SEAT kan også vise til veldig gode salgstall i 2018. Hittil i år har den spanske bilpdorusenten solgt 449.000 biler på v

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom