Stortinget

En av årets fredsprisvinnere, Denis Mukwege, besøker Stortinget tirsdag 11. desember

Del

Priv. til red.: Tirsdag kommer Denis Mukwege, en av årets fredsprisvinnere, til Stortinget for å møte stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen og utenriks- og forsvarskomiteen (UFK). Besøket vil finne sted kl. 09.40-10.55, og er en del av hans offisielle program.

Denis Mukwege. Foto: Right Livelihood Awards/Wolfgang Schmidt.
Denis Mukwege. Foto: Right Livelihood Awards/Wolfgang Schmidt.

Nobels fredspris 2018 er tildelt Nadia Murad og Denis Mukwege for deres kamp mot seksualisert vold brukt som våpen og taktikk i krig og væpnede konflikter. Begge prisvinnerne har gjort en avgjørende innsats for å rette oppmerksomhet mot og bekjempe slike krigsforbrytelser, heter det i Nobelkomiteens begrunnelse. Prisen deles ut 10. desember.

Prisvinner Denis Mukwege ankommer Stortinget tirsdag 11. desember kl. 09:40 og møter stortingspresidenten kl. 09.45-10.10. Deretter møter han UFK kl. 10.15-10.55.

Presse som ønsker å overvære besøket, og som ikke er medlemmer av Stortingets presselosje, må akkreditere seg innen kl. 12.00 mandag 10. desember. Vennligst send e-post til: presse@stortinget.no

Oppmøtetid for presse i Eidsvollsgalleriet for signering av gjestebok, offisielle fotografier og pressemøte er senest kl. 09.45.

Nadia Murad forlater Norge tidlig den 11. desember, og vil dermed ikke delta på besøket til Stortinget.

Kontakter

Jorunn Nilsen
tlf. 938 98 200
jorunn.nilsen@stortinget.no

Bilder

Denis Mukwege. Foto: Right Livelihood Awards/Wolfgang Schmidt.
Denis Mukwege. Foto: Right Livelihood Awards/Wolfgang Schmidt.
Last ned bilde

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg saker fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom