NRK

Disse artistene opptrer under Spellemannprisen

Del

Når Spellemann og NRK feirer norsk musikk lørdag 30. mars står mange av Norges fremste artister på scenen.

I dag offentliggjør NRK og Spellemann de første av mange artister som skal opptre live under den tradisjonsrike prisutdelingen.

– Vi er veldig stolte av å presentere de første av de strålende artistene som skal opptre på Spellemann-showet i år. Mer enn ti sjangere er representert når vi skal feire de aller beste musikerne våre, sier prosjektleder i NRK, Stian Malme.

Disse skal opptre:

Sigrid
The Northern Belle
Ina Wroldsen
Johanne Flottorp
Anders Erik Røine
Emir
Ingeborg Oktober
Harpreet Bansal

Samtlige av disse artistene er nominerte i årets Spellemann.

Årets nykommer i fjor – opptrer i år

Sigrid vant pris som årets nykommer i fjor, i tillegg til et Gramo-stipend. I år er hun nominert i flere kategorier.

– Det er veldig stas å bli nominert til hele fire priser i år. Og nå kan jeg endelig si at vi skal spille på utdelingen den 30. mars! Jeg gleder meg, sier Sigrid.

Slik blir TV-sendingene

Julie Bergan og Tarjei Strøm er årets programledere. Julie Bergan er blitt en av landets mest populære artister. Hun har hatt flere store hits de siste årene, og debuterte som programleder under VG-lista fra Rådhusplassen. Hun ble nominert til Spellemann for årets låt 2016 med «Arigato».

Tarjei Strøm er kjent NRK-programleder. Han har tidligere blitt nominert, opptrådt og vært programleder under Spellemann.

Utdelingen av alle prisene overføres i to direktesendinger. Del 1 går direkte på NRK.no klokken 17 og sendes på nytt på NRK1 klokken 23:15. Del 2 sendes direkte på NRK1 klokken 19:50.

Kontakter

NRK Kommunikasjon: 414 28 800, pressevakt@nrk.no
Spellemann AS ved Simen Idsøe Eidsvåg: 41606851

Bilder

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Norsk rikskringkasting AS (NRK) skal fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr strømmetjenester for radio og TV, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. I tillegg har NRK et bredt tilbud til publikum på nett. 

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom