Deloitte

Detaljhandelen må henge med digitalt

Del

Deloitte rangerer de 250 største forhandlerne i verden og gir overblikk over den digitale revolusjonen bransjen står overfor.

Oslo, 16. februar 2016: Deloitte har lansert sin 19. utgave av rapporten «Global Powers of Retailing». Her rangerer Deloitte de 250 største forhandlerne og de 50 største e-forhandlerne i verden, samtidig som rapporten også bidrar med et helhetlig bilde av situasjonen bransjen står overfor. Det er først og fremst den digitale revolusjonen som får oppmerksomhet, ettersom den er ventet å få store ringvirkninger for handel og detalj.

– Vi ser at vi er på vei inn i en hverdag der forbrukerne vil være på nett hele tiden, sier Martin Bryn, partner i Deloitte Norge, som fortsetter: – Den teknologiske innovasjonen og forbrukernes forventninger utvikler seg raskere enn det forhandlerne klarer å levere.

«Global Powers of Retailing» viser at det ikke er noen ensrettet vei mot overgangen til en digital strategi og drift. Forskjellige markeder går ikke nødvendigvis gjennom samme utviklingsstadier, og kundene er en variert gruppe med ulike digitale handlemønstre. Det forbrukerne imidlertid har til felles er at de krever bedre digitale brukeropplevelser og verktøy.

– Det vil være avgjørende å få oversikt over situasjonen og utvikle en gjennomtenkt strategi for å henge med digitalt, påpeker Martin Bryn.

Store tall, store bedrifter

Verdens 250 største forhandlere omsatte for totalt 4,48 billioner dollar i finansåret 2014, og har en gjennomsnittlig, årlig vekstrate på 4,9 prosent. Gjennomsnittlig omsetning for hvert selskap i topp 250 er på 17,91 milliarder dollar, og minste omsetning i listen er på 3,65 milliarder dollar. Selskapene på listen har drift i 10,4 land i gjennomsnitt.

De tre øverste plassene er tatt av amerikanske selskaper. hypermarkedkjeden Wal-Mart Stores Inc. ligger på førsteplass, med en omsetning på 485 milliarder dollar. Varehuskjeden Costco Wholesale Corporation og supermarkedkjeden The Kroger Co. har omsetning på henholdsvis 112 og 108 milliarder dollar.

Det er tre norske selskaper blant topp 250. NorgesGruppen ligger på 93. plass (ned fra 91. plass i fjor), med en omsetning på 10,9 milliarder dollar. Reitan Gruppen ligger på 122. plass (opp fra 123. plass), med en omsetning på 8,5 milliarder dollar. Coop Norge ligger på 186. plass (ned fra 178. plass), med en omsetning på 4,9 milliarder dollar.

Les rapporten «The Global Powers of Retailing» på Deloitte.no

Kontakt

  • Martin Bryn, partner i Deloitte Norge, mbryn@deloitte.no, +47 995 95 000
  • Frode Vik Jensen, partner og markeds- og kommunikasjonsdirektør i Deloitte Norge, fvikjensen@deloitte.no, +47 995 95 000

Om rapporten

«Global Powers of Retailing» presenterer verdens 250 største forhandlere innen detaljhandel, med basis i offentlig tilgjengelig informasjon for finansåret 2014. Rapporten analyserer selskapenes resultater basert på geografisk region, produktsektor, aktivitet i e-handel og andre faktorer, og bidrar også med en oversikt over verdens 50 største e-forhandlere.

I rapporten finner du i tillegg en oversikt over den globale økonomien og hvordan den påvirker sektoren for detaljhandel, samt en seksjon for «Q Ratio» – en metode for å måle immaterielle driftsmidler som merkevare og kundelojalitet.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Dronning Eufemias gate 14
0191 Oslo

+47 23 27 90 00http://www.deloitte.no

Deloitte er et markedsledende selskap som leverer revisjon, advokattjenester, finansiell rådgivning, risikoanalyser og konsulenttjenester. Vi etterstreber å hjelpe våre kunder realisere sine ambisjoner, skape en positiv forskjell i samfunnet, og utnytte potensialet i våre ansatte.

Vi arbeider for en rekke internasjonale selskaper og norske virksomheter innen alle deler av næringslivet, ideelle organisasjoner, idrett og kommunal- og statlig sektor. Hver klient har tilgang til et tverrfaglig team som kan trekke på erfarne medarbeidere og internasjonal kompetanse på tvers av industrier, sektorer og fagdisipliner. Gjennom dette er vi i stand til å bidra med dyp innsikt og kvalifiserte meninger om problemstillinger i daglig drift, så vel som innspill og vurderinger om fremtidige scenarier. Med 1380 ansatte ved 22 kontorer i Norge har vi kapasitet og kompetanse til å gjennomføre alle typer prosjekter. Vi bidrar til å skape resultater for våre klienter gjennom en strategisk tilnærming til utfordringer, med høy grad av praktisk gjennomføringsevne.

Følg saker fra Deloitte

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Deloitte på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Deloitte

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom