Norges Kampsportforbund

DELTAR PÅ XIAMEN INTERNATIONAL WUSHU COMPETITION

Del

B. MiRee Abrahamsen fra Bergen Wushu klubb reiser som eneste norske utøver til Xiamen i Fujian-provinsen, Sør-Kina for å delta på en stor internasjonal wushukonkurranse.

Foto: privat
Foto: privat

Arendalskvinnen B. MiRee Abrahamsen reiser som eneste norske utøver til Xiamen i Fujian-provinsen, Sør-Kina for å delta på Xiamen International Wushu Competition - en stor internasjonal wushu (kung fu) konkurranse som holdes fra 28 - 31 august. Det er en bred konkurranse med ulike typer kampsport, som bl.a. wushu, tae kwon do og qi gong. Hovedvekt ligger likevel på kinesisk kampsport - altså wushu. I 2014 var det i alt 222 ulike team som deltok, rundt 3000 deltakere fra 15 land var representert, og det er ikke ventet at konkurransen blir noe mindre i år.

B. MiRee Abrahamsen er i Norge medlem av Bergen Wushuklubb, men er for tiden statsstipendiat, utsendt av Norges Forskningsråd til Kina, og studerer wushu ved Shanghai Sports University - det er dette universitetet som sender henne i en liten gruppe for å representere universitetet.

I Xiamen skal Abrahamsen delta i fem ulike klasser, både raske kung fu former, såvel som i tai ji og med tai ji sverd.

- For et halvt år siden rev jeg av korsbånd i venstre kne, dette setter noe preg på det jeg gjør. Jeg er usikker på hvordan nivået er i de ulike klassene - målet er å gjøre en jobb jeg selv er fornøyd med, og hvis jeg kan ta noen gode plasseringer, er det en bonus, sier hun.

Om wushu

Wushu er den kanskje mest komplekse kampsportarten i verden, bestående av flere hundre stilarter. Wikipedia forklarer: “Wushu betyr «kampkunst» og består av tegnene Îä (w¨³, som betyr «krig» eller «militær» og Êõ(shù), som betyr «disiplin», «ferdighet» eller «metode». Wushu er også kjent somkung fu, som en følge av at Bruce Lee og flere utøvere fra Sør-Kina brukte dette begrepet. Kung fu betyr «dyktighet gjennom hardt arbeid», og kan benyttes i alle sammenhenger hvor man kan utvikle ferdigheter.”

Wushu er med sine 180 millioner utøvere i Kina og 45 millioner utøvere i 141 land, kanskje verdens største kampsport.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: privat
Foto: privat
Last ned bilde
Foto: privat
Foto: privat
Last ned bilde
Foto: privat
Foto: privat
Last ned bilde
Foto: privat
Foto: privat
Last ned bilde
Foto: privat
Foto: privat
Last ned bilde
Foto: privat
Foto: privat
Last ned bilde

Lenker

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no
Norges Kampsportforbund (NKF) er det niende største særforbundet under Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Forbundet er lokalisert på Ullevål stadion i Oslo. NKF organiserer over 20 kampidretter, hvorav karate, taekwondo, jujutsu, wushu og kendo er de fremste konkurranseidrettene.

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom