Medietilsynet

DAB+: Kjekt å vite når du er ute og kjører bil i sommer

Del

NRKs kanaler og de kommersielle kanalene har ulik dekningsgrad på DAB+. Her er noen tips for å lytte til radio på veiene i sommer.

Radio i bil
Radio i bil

Akkurat som på FM har NRK større dekningsgrad enn de kommersielle. Det betyr at hvis du kjører et sted og mister DAB-dekningen for en kommersiell kanal, kan du prøve å skru over på en NRK-kanal. Mange lokalradioer sender også fortsatt på FM – og kan finnes der.

 
Det er også verdt å huske på at NRKs dekning er delt inn i regioner, og når du kjører fra en region til en annen mens du lytter til en NRK-kanal, må kanalen søkes opp på nytt. Hvis radioen er utstyrt med en automatisk frekvensskiftefunksjon (ofte kalt Service Following) gjør radioen dette automatisk hvis funksjonen er slått på. Hvis ikke må søket gjøres manuelt.

Du kan lese mer om dekningsgrad for radiokanalene - og andre DAB+-temaer her: www.medietilsynet.no/digitalradio

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Radio i bil
Radio i bil
Last ned bilde

Lenker

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet arbeider med veiledning av barn og unge i bruk av digitale medier, aldersgrenser for kinofilm, støtteordninger, behandler søknader om pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom