Eika Gruppen

Boligprisnedgang i oktober

Del

(Oslo, 4. november 2015) Boligprisstatistikken for oktober viser en nedgang på 1,2% sammenlignet med samme periode i fjor. Korrigert for sesongvariasjoner er nedgangen på 0,1%.

-  Oktober måned ble noe svakere enn forventet, og vi ser at trenden vi har sett de siste månedene fortsetter. Prisene er nå 5,6% høyere enn for et år siden, og vi ser for oss en relativ flat utvikling resten av året, sier Adm.dir. Finn Magnus Rogne-Hansen.

Det ble solgt 8.022 bruktboliger i oktober, en nedgang på 9,0 prosent sammenlignet med oktober 2014. Hittil i år er det solgt 78.722 boliger, noe som er 4,1 prosent flere enn på samme tid i 2014.

-       Vi er overrasket over at det er såpass stor nedgang i antall solgte boliger i oktober, selv om året under ett har vært veldig bra. For Aktiv sin del så har vi en 12% vekst hittil i år, noe som dels kan forklares av at vi har etablert flere kontorer. Samtidig melder kontorene våre generelt sett at det fortsatt er god aktivitet i markedet, og vi ser at den organiske veksten i blant annet Østfold og Akershus er meget god. forteller Rogne-Hansen.

 -       Det vi er litt avventende til er om trenden vi har sett etter sommeren vil fortsette i 2016. Tilgangen på bruktboliger er fortsatt relativt lav i pressområdene i Oslo, noe som i seg selv kan være med på å dempe den negative prisutviklingen. Samtidig ser vi at det er en bedring i tilgangen på nye prosjekter i Oslo, og at prisnivået mellom nytt og brukt er i ferd med å skrumpe inn, avslutter han.

For mer informasjon se: http://eiendomnorge.no/boligprisstatistikken/

Kontaktpersoner: Adm. Dir. Aktiv Eiendomsmegling Finn Magnus Rogne-Hansen, tlf: 915 64 654, e-post: fmh@aktiv.no

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Eika Gruppen

Eika Gruppen
Eika Gruppen
Parkveien 61
0254 Oslo

22 87 81 00http://www.eika.no
Dette er Aktiv Eiendomsmegling Aktiv Eiendomsmegling AS er eid av Eika Gruppen AS, og er en av Norges største eiendomsmeglerkjeder med 64 kontorer. Aktiv legger stor vekt på at gode resultater oppnås gjennom fornøyde kunder, og har de de siste fem årene hatt Norges mest fornøyde boligkunder. Dette er vi både stolte og opptatt av i hverdagen. Vi har tro på at meglere er forskjellig, og at dyktige meglere utgjør en forskjell både når man skal kjøpe og selge bolig. Dette er Eika Gruppen og Eika Alliansen Eika Gruppen utgjør finanskonsernet i Eika Alliansen som er eid av blant annet 74 lokalbanker. Eika Gruppens produkter og løsninger distribueres gjennom ca 400 kontor i Norge. Eika Gruppen, med eierbankene og meglervirksomheten, har om lag 3 500 ansatte hvorav ca. 400 er direkte knyttet til Eika Gruppen AS. Alliansen har en samlet forvaltningskapital på i overkant av NOK 350 mrd og én million kunder. Dette gjør Eika Alliansen til en av de største aktørene i det norske markedet for utvikling og salg av finansielle løsninger, produkter og tjenester.

Følg saker fra Eika Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Eika Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Eika Gruppen

73 lokalbanker og De Lage Landen styrker leasingtilbudet for lokalt næringsliv.21.9.2017 09:00Pressemelding

(20. september 2017) På vegne av 73 lokalbanker har Eika Gruppen tidligere i år inngått avtale med De Lage Landen Finans Norge (DLL) om formidling av leasing til lokalbankenes bedriftskunder. DLL er den tredje største merkeuavhengige leasing-leverandøren i Europa, er representert i 41 land og eies av nederlandske Rabobank Group. Avtalen er viktig for å styrke konkurranseevnen og opprettholde høyeste kundetilfredshet på BM.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom