NRK

Bli kjent med årets MGP-artister og deres låter

Del

De ti artistene som skal kjempe om Norges plass i Eurovision Song Contest, ble lansert i NRKs Store studio i dag. Samtidig ble alle låtene tilgjengelig for publikum.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Det er første gang alle låtene slippes samtidig som artistene. Låtene kan spilles på www.nrk.no/mgp og i ulike strømme-tjenester. Her er spilleliste i Spotify.

Nå venter åtte spennende uker for de ti artistene. Les mer om hver enkelt her:

Charla K: «Stop the Music»

Tekst og melodi: Charlotte Kjær/Per Gessle/Alex Shield

Charlotte Kjær (29) er fra Tønsberg, men bor for tiden i Stockholm. I 2009 kom hun på andreplass i X Factor med gruppen Shackles. I 2013 deltok hun i MGP for første gang med samme gruppe, men den gangen som en duo.

Charla K har lett seg fram til sitt eget uttrykk og da hun traff den svenske låtskriveren, produsenten og artisten Alex Shield, falt mange biter på plass, som låtskriverpar og på privaten.

Charla signerte platekontrakt med Per Gessle i 2017 på hans plateselskap Space Station 12. Hennes første singel var «Should’a Let Me Go», skrevet sammen med Alex Shield og Sharon Vaughn. I år har også Charla K vært med og skrevet låten «Stamina» til Anastacias nyeste album.

Alejandro Fuentes: «Tengo Otra»

Tekst og melodi: Alejandro Fuentes / Angel Arce Pututi / Alejandro Arce Pututi

Alejandro Fuentes (30) fra Chile og Kristiansand, ble vi første gang kjent med gjennom Idol i 2005. Siden den gang har han hatt stor suksess både som soloartist, og som del av supergruppen «De nye Gitarkameratene». Sammen med Espen Lind, Kurt Nilsen og Askil Holm turnerte han landet rundt for fullsatte saler med «Hallelujah – Live». Live suksessen endte med Spellemannprisen i 2006 for coverlåten «Hallelujah» av Leonard Cohen.

Han har også mottatt gull og platinautmerkelser. Alejandro er opprinnelig fra Chile og har derfor ønsket å gjøre sitt MGP-bidrag, kjærlighetssangen «Tengo Otra», på spansk.

Aleksander Walmann: «Talk to the Hand»

Tekst og melodi: JOWST (Joakim With Steen) / Jonas McDonnell / Magnus Klausen

Aleksander Walman (32) fra Porgrunn slo gjennom på den norske musikkscenen i 2012, da han kom på andre plass i The Voice. I fjorårets MGP var Aleksander Walmann likevel en underdog, og releativt ukjent. Siden sist har han reist Europa rundt, stått på de største scenene, underholdt millioner av mennesker, og fått en svært respektabel 10 plass i Eurovision Song Contest sammen med JOWST og låta «Grab the moment». Med den hitlåten har Joakim With Steen og Aleksander mottatt multiplatinautmerkelse. Nå deltar de to for andre gang, men denne gangen kun med Aleksander på scenen.

Høsten 2017 var Aleksander deltaker NRK-programmet «Stjernekamp».

Stella & Alexandra: «You Got Me»

Tekst og melodi: Gustav Eurén / Niclas Arn / Stella Mwangi / Andreas Alfredsson

Stella Mwangi (31) og Alexandra Rotan (21) ble introdusert for hverandre av NRK, da de ble ansett som den perfekte duo for det innsendte låtbidraget «You Got Me». Etter en god gammeldags kjemitest med påfølgende sangprøver i studio, var det bare å konstantere at det var full «match» på alle plan. Foruten stor begeistring for hverandres vokalferdigheter, så gikk praten i hundre, da de også har bakgrunn fra samme sted (Råholt/ Eidsvoll).

Norsk-kenyanske Stella omtales som en av landets råeste rappere, mens Alexandra reiser verden rundt som leadvokalist for selveste Alan Walker. Stella har tidligere gått helt til topps i Melodi Grand Prix med låten «Haba Haba» i 2011. Alexandra har også en MGP historie. I 2010 debuterte hun på den store scenen i MGP junior med låten «Det vi vil».

Vidar Villa: «Moren din»

Tekst og melodi: Vidar Andrè Mohaugen / Jonas Thomassen / Martin Thomassen

Hver gang Vidar Villa (26) fra Oslo slipper en ny låt, går Spotify varmt med millioner av streams. Han hadde en av sommerens største hits med låta «One Night Stand» og ble for den belønnet med fire ganger platina. I 2017 ble låtene hans streamet totalt over 27 millioner ganger, noe som gjør Vidar Villa til en av fjorårets mest streamede norske artister.

Låten han skal fremføre handler om to venner, der den ene bekjenner sin forelskelse i kompisens mor.

Tom Hugo: «I Like I Like I Like»

Tekst og melodi: Tom Hugo Hermansen

Tom Hugo Hermansen (38) fra Kristiansand er en singer/songwriter med platinautmerkelser på veggen, og omfattende radiospilling for noen av sine låter. Han jobber både nasjonalt og internasjonalt, og tilbringer tiden sin i både Norge og Tyskland. Tom Hugos debutsingle «Open up your eyes» kom ut i 2011, og debutalbumet «Sundry Tales» i 2012. I 2017 ga han ut låten «Better than me». Tom Hugo deltok i MGP første gang i 2013 med låta «Det er du». Tom Hugo har skrevet låter for suksessrike artister i Japan, Tyskland og Kina, og den seneste produksjonen er Y’akotos «All I Want».

Ida Maria: «Scandilove»

Tekst og melodi: Ida Maria Børli Sivertsen /Stefan Törnby

Ida Maria Børli Sivertsen (33) fra Nesna er en etablert artist og låtskriver med stor suksess innen punk og rock. Hun ble kjent for det norske musikkpublikummet da hun var en av vinnerne i konkurransen «Zoom Urørt» i 2006. Allerede året etter spilte hun på by:Larm, og siden har hun turnert og spilt på store festivaler i Norge og verden rundt. I 2008 ga hun ut debutalbumet «Fortress Round My Heart» i Norge og England. For albumet vant hun prisen for årets nykommer og det tilhørende Gramo-stipendet under Spellemannprisen 2008. Flere av sangene hennes er brukt i TV-serier i USA.

Ida Marie kom på tredjeplass i NRK-programmet «Stjernekamp» høsten 2017.

Ida Maria var en av låtskriverne bak bidraget «Mama's boy» som ble sunget av artisten Ella i Melodi Grand Prix 2017.

Rebecca: «Who We Are»

Tekst og melodi: Kjetil Mørland

Rebecca Thoresen fra Oslo er 19 år gammel, og nylig ferdig på Foss videregående skoles musikklinje. Hun er tidligere vinner av P3 «Urørt U16», og har spilt på scener som Bluebird Café i Nashville, konserten for VM i skiskyting på Universitetsplassen i Oslo og varmet opp for Isac Elliot og Donkeyboy på Hvalstrandfestivalen. Nå planlegger hun å fortsette å satse på musikken, og ønsker å studere musikk i England.

Hennes bidrag «Who We Are» er skrevet av Kjetil Mørland som vant MGP med låta «A Monster Like Me» I 2015. Han representerte Norge i Wien sammen med Debrah Scarlett, og kom på 8 plass i den internasjonale finalen.

Nicoline: «Light Me Up»

Tekst og melodi: Nicoline Berg Kaasin/ Johan Larsson/ Emilie Adams

Nicoline Berg Kaasin (28) fra Bærum er en sanger og danser som for alvor ble kjent for det norske publikum da hun kom til finalen i musikkonkurransen «The Voice» på TV2 i 2015. Der opplevde hun stor begeistring blant dommerne. Etter deltakelsen i TV2-programmet ga hun ut flere singler. Nicoline var med som korist da Margaret Berger vant Melodi Grand Prix i 2013, og var dermed med på å representerte Norge under Eurovision Song Contest i Malmø senere samme år. I 2016 koret hun for Agnete under ESC i Stockholm.

I 2016 slapp hun sin første singel «No Suitcase». Senere samme år ble hun en favoritt blant folket og gikk helt til finalen i NRK-programmet «Stjernekamp».

Alexander Rybak: «That’s How You Write a Song»

Tekst og Melodi: Alexander Rybak

Alexander Rybak (31) ble kjent over hele Europa i 2009, da han representerte Norge og vant den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest. Med 387 poeng slo han alle tidligere poengrekorder i konkurransen. Vinnersangen «Fairytale» toppet europeiske hitlister i tiden etterpå, og albumet «Fairytales» ble gitt ut i 25 land. Siden seieren i Eurovision Song Contest har Alexander turnert i inn- og utland, og vært involvert i en lang rekke musikkprosjekter.

Alexander er født i Minsk i Hviterussland. Da Alexander var fem år gammel flyttet familien til Norge, og bosatte seg på Nesodden i Akershus. Aleksander har spilt fiolin siden han var liten og stod tidlig på scenen. I 2006 vant han NRK-konkurransen «Kjempesjansen» med sin egen jazzinspirerte komposisjon «Foolin».

Bilder

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Last ned bilde
Last ned bilde
Ida Maria Børli Sivertsen . Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Ida Maria Børli Sivertsen . Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Last ned bilde
Aleksander Walmann
Aleksander Walmann
Last ned bilde
Vidar Valla
Vidar Valla
Last ned bilde
Nicoline Berg Kaasin
Nicoline Berg Kaasin
Last ned bilde
Rebecca Thoresen
Rebecca Thoresen
Last ned bilde
Stella Mwangi og Alexandra Rotan
Stella Mwangi og Alexandra Rotan
Last ned bilde
Alejandro Fuentes
Alejandro Fuentes
Last ned bilde
Charlotte Kjær
Charlotte Kjær
Last ned bilde
Tom Hugo Hermansen
Tom Hugo Hermansen
Last ned bilde
Alexander Rybak
Alexander Rybak
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Norsk rikskringkasting AS (NRK) skal fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr strømmetjenester for radio og TV, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. I tillegg har NRK et bredt tilbud til publikum på nett. 

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom