FagforbundetFagforbundetFagforbundet

Barnehagedagen 2018: - La meg skape!

Del

Tirsdag 13. mars markeres den nasjonale Barnehagedagen over hele landet. Med slagordet ”La meg skape”, har hundrevis av barnehager i år forberedt seg på temaet kunst, kultur og kreativitet.

Tirsdag 13. mars markeres den nasjonale Barnehagedagen over hele landet. Med slagordet  ”La meg skape”, har hundrevis av barnehager i år forberedt seg på temaet kunst, kultur og kreativitet.  

Det er 14. året på rad at Barnehagedagen markeres, og den har blitt en tradisjon for mange barnehager i hele Norge. Det er Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Foreldreutvalget for barnehager (FUB) som står bak.

Hensikten med dagen er å vise omverdenen hva barna opplever i barnehagen hver dag. Også i år vil mange invitere foreldre, politikere og andre til et besøk for å viser fram hva barna har laget eller holder på å skape, utforske og fremføre, i tråd med årets tema.

Å skape noe nytt  

- Å støtte opp om barns kreativitet og nysgjerrighet bidrar til å gi barna varierte måter å sanse, oppleve og uttrykke seg på. Først og fremst gir dette barna glede, mening og mestringsopplevelse, samtidig som vi vil trenge omstillingsdyktige og nyskapende mennesker i framtiden. Slike egenskaper må gis plass i barnehagen gjennom de kreative aktivitetene barna setter i gang selv, eller ved hjelp av dyktige ansatte, sier leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet.

- Skapertrangen ligger i barna fra de er små og det må bli tatt på alvor av oss voksne. Vi må gi dem et sett med inntrykk og verktøy til å utforske og uttrykke seg på sin egen måte. Dette er barnehagene svært gode på gjennom sitt arbeid, sier FUB-leder Marie Skinstad-Jansen.

- Det handler om å lære og erfare med hele seg. Og det er nettopp dette barnehagene gjør best av alle, når de legger skaperglede og kreativitet til grunn for alt de gjør, sier leder for Yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst i Fagforbundet, May-Britt Sundal.

utdanningsforbundet.no                     fagforbundet.no                               fubhg.no

Kontakter

Kontakt:
Anne D. Nilsen, senior kommunikasjonsrådgiver i
Foreldreutvalget for barnehager (FUB), 901 174 52,
Stig Brusegard, kommunikasjonsrådgiver i Utdanningsforbundet, 959 960 74 eller
Ellisiv Solskinnsbakk, nettredaktør i Fagforbundet 957 58 351.

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med omlag 365 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg saker fra Fagforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom