NRK

Åpningsdebatten fra Arendal engasjerte

Del

747.000 nordmenn så NRKs partilederdebatt som startet valgkampen og Arendalsuka. NRK har bred dekning resten av uka.

Partilederdebatten
Partilederdebatten

Den direktesendte partilederdebatten under Arendalsuka har for mange blitt selve åpningen av valgkampen.

Debatten i går hadde en rating på 747 000 og en andel på hele 55 %. Til sammenligning hadde åpningsdebatten i Arendal ved forrige stortingsvalg en rating på 716 00 og en andel på 47 %. Over halvparten av TV-seerne i tidsrommet fulgte sendingen på NRK1.

- Det at seertallene faktisk er høyere enn hva de var ved åpningsdebatten i 2013, kan vitne om at interessen for årets valg er høy. Spesielt siden TV-seingen generelt har gått en del ned de siste fire årene, sier Håkon Lund Sørensen i NRK Analyse.

Programlederne Ingunn Solheim og Jarle Roheim Håkonsen loset seerne gjennom en og en halv times debatt om skattepolitikk, økonomi, arbeidsliv og til slutt temaet "norske verdier" som har vært debattert den siste tiden.

Se Partilederdebatten på nytt her: https://tv.nrk.no/serie/valg-2017/NNFA84081417/14-08-2017

I alle kanaler
Det var ikke bare TV-seerne som lot seg engasjere. Den store salen i Arendal kultur- og rådhus var fullsatt av arendalitter og gjester som er i byen under Arendalsuka. På Twitter var det stor aktivitet på emneknaggen #NRKvalg, og mer enn 65 000 stemmer ble registrert i NRKs uhøytidelige kåring av hvilken partileder som gjorde det best: https://www.nrk.no/norge/erna-og-jonas-ble-seernes-favoritt-1.13642536 

- Det er fantastisk å være i Arendal, og vi jobber hardt for å lage en bra TV-sending hvor mye står på spill for partilederne. I tillegg har vi et kjempestort apparat rundt for å engasjere i alle kanaler og gjøre det større enn én TV-sending. Det håper jeg publikum setter pris på, sier redaksjonssjef Hanna Thorsen.

Fellesarena for hele landet
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er fornøyd med det han så fra sin plass i salen i går.

- NRK skal være en fellesarena i det norske samfunnet der mangfoldet av stemmer og politiske synspunkter møtes og blir hørt. Gårsdagens partilederdebatt er et godt eksempel på nettopp dette, sier Eriksen.

Les mer om NRKs valgsendinger landet rundt: https://www.nrk.no/presse/valgsendinger-landet-rundt-1.13636216

NRK med flere programmer fra Arendalsuka
Politisk kvarter sender direkte fra NRKs flytende studio i Pollen i Arendal sentrum fire dager på rad, og hadde sin første sending tirsdag. Programleder er Lilla Sølhusvik.  

Dagsnytt atten har sending fra samme studio tirsdag og onsdag, med gjester som er aktuelle i løpet av uka.

Her og nå har også flyttet deler av produksjonen sørover. De sender fra NRK Sørlandets lokaler tirsdag, onsdag og torsdag.  

NRK Sørlandet har bred lokal dekning, mens NRK Nyheter har journalister på plass for å lage innhold til TV, radio og sosiale medier.

Urix direkte på onsdag
Onsdag kveld sender Urix direkte fra Arendal kultur- og rådhus. Der er blant andre John Podesta gjest, han er kjent som rådgiver for Barack Obama og Hillary Clinton.

Arrangement i Arendal: https://arendalsuka.no/event/user-view/4446

Se Urix-sendingen på NRK TV: https://tv.nrk.no/serie/urix/NNFA53081617/16-08-2017

Detektor fulgte med
Valgprogrammet Detektor var dessuten i Arendal for å følge med på partilederne under debatten mandag. Hver uke vil Detektor dele ut en pris for spesielle retoriske grep, og en av partilederne kan vente seg en ekstra oppmerksomhet etter gårsdagens debatt. Kanskje sa de også noe som bør faktasjekkes? Det får vi se når programmet vises på TV. 

Kontakter

NRK Pressevakt: 414 28 800, pressevakt@nrk.no
NRK Analyse ved Håkon Lund Sørensen: 92667682, Hakon.Lund.Sorensen@nrk.no

Bilder

Partilederdebatten
Partilederdebatten
Last ned bilde
NRKs flytende studio i Pollen i Arendal sentrum
NRKs flytende studio i Pollen i Arendal sentrum
Last ned bilde
Lilla Sølhusvik i Politisk kvarter.
Lilla Sølhusvik i Politisk kvarter.
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK byr på et bredt medietilbud med tre tv-kanaler, 16 radiokanaler og nettstedet NRK.no.

NRK er Norges største mediebedrift med avdelinger 56 steder rundt om i Norge. Som offentlig eid kringkastingsselskap har NRK i oppgave å lage et bredt og vidt medietilbud for alle som bor i Norge tuftet på norsk språk og kultur.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom