Amedia

Anders Opdahl ny konserndirektør i Amedia  

Del

Amedia styrker sin satsing på utviklingen av redaksjonelt innhold og nye digitale produkter og tjenester for abonnenter og lesere, og har ansatt Anders Opdahl (37) som konserndirektør med ansvar for innholds- og produktutvikling. Han kommer fra stillingen som regionredaktør i NRK.

Anders Opdahl
Anders Opdahl

Avdelingen for redaksjonell innholdsutvikling ble etablert av Amedia for under ett år siden, i tillegg til avdeling for produktutvikling. Avdelingene arbeider gjennom analyser og aktivt bruk av innsikt i lesernes behov med å forbedre mediehusenes innholdstilbud og etablering av nye digitale produkter og tjenester. 

Arbeidet har allerede gitt svært positive resultater. Amedia har nå 108.000 heldigitale abonnenter og har hatt en kundevekst på 6,8 prosent det siste året.

«Vi styrker nå vår innsats ytterligere på dette viktige området, og skiller det ut som eget ansvarsområde. Konsernledelsen utvides derfor med en med en konserndirektør som får et rendyrket ansvar for innholdsutvikling. Anders Opdahl er en markant og innovativ leder med stor gjennomføringskraft. Vi har store forventninger til hvordan vi kan videreutvikle de gode resultater som er skapt,» sier konsernsjef Are Stokstad i en kommentar. 

Anders Opdahl har i 20 år jobbet som journalist og redaksjonell leder i både lokale og nasjonale medier. Før han begynte i NRK var han i 11 år redaksjonell leder i Bladet Nordlys, de siste fem årene som sjefredaktør. Han sitter i dag som nestleder i Pressens Faglige Utvalg.

«Amedia ligger allerede i tet med redaksjonell innholdsutvikling, jobber profesjonelt og leverer oppsiktsvekkende gode resultater. Jeg er takknemlig for å få anledningen til å tre inn i og være med på å videreutvikle dette arbeidet ytterligere. Jeg har et varmt og kjært forhold til avisbransjen og lokalavisene og er glad for å komme tilbake til Amedia. Innholdsutvikling handler om å skape merverdier for leserne, bygge sterke relasjoner til de samfunnene vi skal betjene og om å opprettholde en informert offentlighet. Norsk journalistikk står og faller på at vi klarer å levere unikt og relevant innhold som folk er villig til å betale for. Derfor er denne jobben så viktig og utfordrende,» sier Anders Opdahl.

Kontakter

Anders Opdahl                       tlf:  992 14 628

Are Stokstad                           tlf:  911 91 175

Bilder

Anders Opdahl
Anders Opdahl
Last ned bilde

Om Amedia

Amedia
Amedia
Akersgata 34
0107 Oslo

22 00 90 00http://www.amedia.no

Amedia er landets største utgiver av lokale medier. Daglig når konsernets medier 1,9 millioner lesere.

Amedias redaksjonelle medarbeidere er hver dag til stede i lokalsamfunn over hele landet for å rapportere om det som skjer. Samtidig bidrar våre selgere til å skape lokale markedsplasser gjennom å koble lokale næringsdrivende med kunder. Sammen dekker disse funksjonene vårt samfunnsoppdrag i alle lokalesamfunn hvor Amedia er til stede. Verdiene som ligger til grunn for Amedias tolking av samfunnsoppdraget finner man i vår forretningsidé og vår utgivererklæring.