UiO - Det utdanningsvitenskapelige fakultet

Ærespris til pøbelsjefene!

Del

Grunnleggere av Pøbelprosjektet, Eddi Eidsvåg og Arne Husjord, tildeles Jonas-prisen for sin medvirkning til å skape et romsligere og mer tolerant samfunn.

Jonas-prisen er en ærespris som årlig tildeles en person, organisasjon eller institusjon som har gjort en ekstraordinær innsats for å fremme opplysning om funksjonshemmede og funksjonsdiskriminerte og deres vilkår i samfunnet. Prisen deles ut av Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo og det er 31. gang Jonas-prisen deles ut.

Hva er Pøbelprosjektet?

Pøbelprosjektet ble etablert i Stavanger i 1997 av Eddi Eidsvåg og Arne Husjord, og fra 2007 har prosjektet vært drevet som et ideelt AS. Prosjektet drives i dag i Stavangerområdet, Sørlandet og Østlandet. Pøbelprosjektet er et foretak som retter seg mot ungdom i aldersgruppen 16-25 år som står utenfor skole og arbeidsliv, hvor den overordnede målsetningen er å få deltakerne tilbake til jobb eller utdannelse. Pøbelprosjektet har vært, og er, et viktig supplement til de tradisjonelle offentlig initierte tiltakene rettet mot marginalisert ungdom som av ulike årsaker står utenfor skole og arbeidsliv. Gjennom en kombinasjon av faste grenser, tett individuell oppfølging, og godt samarbeid med relevante partnere i det offentlige og næringslivet har Pøbelprosjektet hjulpet «pøbler» tilbake til arbeidsliv og utdanning i 20 år. Det er et arbeid i Jonas-prisens ånd!

Tidligere vinnere har blant annet vært Wenche Foss, Gunnar Stålsett, Margreth Olin, Johan Olav Koss, Lars Monsen, Herbjørg Wassmo, Simon Flem Devold, Håvard Tjora, Kjersti Horn og Marte Wexelsen Goksøyr.

Om Jonas-prisen

Prisen er oppkalt etter hovedpersonen i Jens Bjørneboes roman Jonas. Jonas var et barn som opplevde en svært vanskelig skole- og livstilværelse. Et av hovedkriteriene for Jonas-prisen er at prisvinneren skal ha ”medvirket til å skape et romsligere og mer tolerant samfunn, hvor menneskelig variasjon og personlige særtrekk vurderes som en berikelse og ikke som et problem.”

Tid: Tirsdag 22. august kl 14.00

Sted: Helga Engs hus på Blindern, Auditorium 3

Musikalsk innslag ved Tine Thing Helseth

Tale for dagen ved byråd Geir Lippestad 

Nøkkelord

Kontakter

Ivar Morken, leder av Jonas-komiteen, ivar.morken@isp.uio.no, mobil: 92 46 02 03

Inger Flattum, kommunikasjonsrådgiver ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet, i.s.flattum@uv.uio.no, mobil: 47 91 52 33

Om UiO - Det utdanningsvitenskapelige fakultet

UiO - Det utdanningsvitenskapelige fakultet
UiO - Det utdanningsvitenskapelige fakultet
Postboks 1161 Blindern
0318 Oslo

22 85 82 76http://www.uv.uio.no

Følg saker fra UiO - Det utdanningsvitenskapelige fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det utdanningsvitenskapelige fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra UiO - Det utdanningsvitenskapelige fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom