Unio

350.000 medlemmer i Unio

Del

Hovedorganisasjonen Unio har det siste året økt antall medlemmer med cirka 10.000, og er nå oppe i 350.000 medlemmer. - De 13 forbundene i Unio jobber aktivt med rekruttering, og det gir resultater, sier Unio-leder Ragnhild Lied i en kommentar.

Unio-leder Ragnhild Lied. Foto: Sol Nodeland/Unio
Unio-leder Ragnhild Lied. Foto: Sol Nodeland/Unio

Bibliotekarforbundet valgte overgang til Unio i 2016, noe som naturlig nok preger økningen i antall medlemmer.
- Dette er imidlertid ikke hele forklaringen. Flere forbund har hatt vekst blant yrkesaktive, og det tyder på et aktivt rekrutteringsarbeid, sier Ragnhild Lied.
- Unios 13 forbund er opptatt av verdien av det organiserte arbeidslivet. Da er rekruttering viktig. Jo flere som er medlem i et fagforbund, jo sterkere blir trepartssamarbeidet som er grunnlaget for hele den norske modellen og et godt og trygt arbeidsliv, legger hun til.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Unio-leder Ragnhild Lied. Foto: Sol Nodeland/Unio
Unio-leder Ragnhild Lied. Foto: Sol Nodeland/Unio
Last ned bilde

Om Unio

Unio
Unio
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 70 88 50http://www.unio.no

Unio er Norges nest største hovedorganisasjon med om lag 350 000 medlemmer. Unio er partipolitisk uavhengig, og er en aktiv aktør i arbeidslivspolitikken med et bredt samfunnsengasjement. Vi er opptatt av at offentlige tjenester har god kvalitet. For å oppnå dette er mer penger til tjenestene, økt bruk av kvalifisert personell og bedre lønnsuttelling for utdanning og kompetanse avgjørende. Unio er en pådriver for at en størst mulig del av befolkningen er sysselsatt og at arbeidslivet legger til rette for inkludering og likestilling.

Følg saker fra Unio

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom