AF Gruppen

LAB Entreprenør bygger biogassanlegg på Voss

Del

LAB Entreprenør AS, et selskap i AF Gruppen, er innstilt som entreprenør av BIR AS (Bergensområdets Interkommunale Renovasjonsselskap) for bygg og infrastruktur for et nytt biogassanlegg på Voss. Kontrakten er en totalentreprise og har en verdi på ca. MNOK 120 ekskl. mva.

Illustrasjon av biogassanlegg på Voss
Illustrasjon av biogassanlegg på Voss BIR

Anlegget, som skal foredle bioavfall til biogass, skal bygges på Bjørkemoen på Voss og består av flere bygg, teknisk infrastruktur samt utvendige tanker som skal gi plass til prosessanlegget som leveres i egen entreprise.

- Vi er svært fornøyde med å bli valgt som entreprenør på dette fremtidsrettede prosjektet for BIR. Prosjektet har mange miljøkrav, blant annet BREEAM-sertifisering, fossilfri byggeplass og krav til materialbruk. Dette gir nye spennende utfordringer som vil utvikle vår organisasjon, sier Gard Kvalheim, administrerende direktør i LAB Entreprenør.

Arbeidene på byggeplassen er planlagt å starte i begynnelsen av juni 2024 med planlagt ferdigstillelse i desember 2025.

Endelig kontrakt er avhengig av BIR-styrets godkjenning.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjon av biogassanlegg på Voss
Illustrasjon av biogassanlegg på Voss
Last ned bilde

Om AF Gruppen

AF Gruppen er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern, formet av entreprenørånd og gjennomføringskraft. Konsernet omsatte for 30,5 mrd kroner i 2023 og har i dag ca. 6000 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

Vår virksomhet er inndelt i følgende områder: Anlegg, Bygg, Betonmast, Eiendom, Energi og Miljø, Sverige og Offshore. 

Følg pressemeldinger fra AF Gruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye