Rambøll

Arne Birkeland er ny administrerende direktør i Rambøll Norge

Del

Arne Birkeland er ansatt som ny administrerende direktør i Rambøll Norge, og tiltrer stillingen 1. mars.

Arne Birkeland er ny administrerende direktør i Rambøll Norge fra 1. mars.
Arne Birkeland er ny administrerende direktør i Rambøll Norge fra 1. mars. Foto: Tony Hall

–Vi er svært glade for at Arne Birkeland har takket ja til å lede å lede Rambøll Norge videre, sier styreleder Peter Heymann Andersen. Vi er trygge på at vi med Arne får en leder med omfattende internasjonal toppledererfaring fra komplekse organisasjoner, stor gjennomføringskraft og ikke minst en sterk motivasjon for vår strategi, "Partner for bærekraftig endring", fortsetter han. Arne Birkeland har de siste årene vært delaktig i oppbyggingen av selskapene Mørenot og Westcon Group AS med svært gode finansielle resultater, og bringer dermed også med seg viktig kompetanse fra industrisegmentet. Kombinasjonen av kommersiell teft og en sterk drivkraft for bærekraftige løsninger er avgjørende for å utvikle Rambøll Norge videre i tett samarbeid med vår internasjonale virksomhet, avslutter Heymann Andersen

–Dette var en unik mulighet for meg og jeg gleder meg enormt, sier Arne Birkeland. Rambøll Norge er en solid virksomhet og jeg gleder meg både til å bli kjent med nye kolleger og bygge videre på det solide fundamentet som er lagt ned av Ole-Petter Thunes og hans team. –Ingenting er mer motiverende enn å gjøre en forskjell, og jeg er fast bestemt på å bringe våre innovative løsninger og kunnskap ut til kundene, samtidig som vi skaper et mangfoldig arbeidsmiljø. 

–Verden står overfor en omstilling vi ikke har sett maken til. Med Rambøll får jeg være med å tilby løsninger for endringene vi som samfunn skal gjennom. Det å få bidra til Rambølls utvikling gjennom virksomheten i Norge, omsluttet av både globale og lokale ekspertteam, er et utfordrende, dog ekstremt spennende oppdrag, avslutter Arne Birkeland.   

Arne er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen. Han har tidligere blant annet ledet både skipsarkitekter og ingeniører i Wärtsilä Corporation og Aker Solutions. Han har gjennom sin brede erfaring vist dyp forståelse for både forretnings- og organisasjonsutvikling, og har ledet selskaper gjennom omfattende endringer.  

Ole-Petter Thunes, som i august i fjor besluttet å tre tilbake etter 13 år som leder for Rambøll Norge, vil fra 1. mars gå over i en rolle som Senior Prosjektdirektør og fortsette å jobbe tett opp mot kunder og prosjekter. 

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Rambøll

Rambøll er en global samfunnsrådgiver innen bygg, transport, vann, miljø, energi og ledelseskonsultering. I Norge har vi 13 kontorer med om lag 1700 eksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter. Arkitektfirmaet Henning Larsen er en del av Rambøll Gruppen, og er et studio for arkitektur, landskap, urbanisme og interiør, grafikk og lysdesign.  

Rambøll ble grunnlagt i Danmark i 1945. Rambølls 17.500 eksperter skaper inspirerende og bærekraftige løsninger som skal gi rom for vekst og utvikling, og som er til det beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet omkring. Våre tjenester skal resultere i verdier både for oss som lever i dag, og for dem som kommer etter oss.

Rambøll kombinerer lokal erfaring med global kunnskap over hele verden for å skape bærekraftige byer og samfunn. Vi kombinerer vår innsikt og evne til å drive frem positiv forandring og bringer den videre til våre kunder som ideer, som kan realiseres og gjennomføres. Vi kaller det: Bright ideas. Sustainable change. 

Rambøll var første norske virksomhet, og første rådgivende ingeniørvirksomhet i verden, som ble sertifisert etter bærekraftsmålene til FN, og er medlem av Skift - Næringslivets klimaledere.

Følg pressemeldinger fra Rambøll

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Rambøll på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Rambøll

Ramboll lanserer åpen tilgang til database for å sammenligne klimagassreduksjon i bygg12.3.2024 11:30:00 CET | Pressemelding

Ramboll CO2mpare, en benchmark-database for klimagassananalyser med over 130 byggeprosjekter fordelt på seks land, gjør det mulig for aktører i byggebransjen og myndigheter å sammenligne og vurdere sine strategier for klimagassreduksjon. Den første internasjonale åpne tilgangsdatabasen av sitt slag ble offisielt lansert på Bygg og Klima Globalt Forum, i Paris, 7. mars.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye