REITAN

E C Dahls Eiendom kjøper Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim.

Del

E C Dahls Eiendom har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim. Dette kjøpet er en del av E C Dahls Eiendoms strategi for å støtte vekst og utvikling i Trondheim sentrum.

Trondheim
Trondheim E C Dahls Eiendom

Kjøpet, som er en del av E C Dahls Eiendoms langsiktige engasjement i Trondheim, illustrerer selskapets forpliktelse til byens utvikling.

- Entra er anerkjent for sin kompetanse og har bygget opp en imponerende portefølje av hovedsakelig nye og nyoppussede eiendommer i Trondheim sentrum, noe vi beundrer og respekterer. Vi ser med glede frem til muligheten for å forvalte disse eiendommene og ønske deres team velkommen inn i E C Dahls Eiendom. Med våre felles verdier og vårt sterke fokus på kompetanse, er vi overbevist om at integrasjonen av eiendomsporteføljen og de nye medarbeiderne vil foregå på en god og effektiv måte. Denne transaksjonen vil bidra til å komplettere selskapets kompetanse og kapasitet, hvilket vil styrke vår evne til å bidra til en fortsatt bærekraftig utvikling av eiendomsporteføljen, selskapet og Trondheim sentrum, uttaler Svein Erik Nordbotten, administrerende direktør i E C Dahls Eiendom.

Porteføljen omfatter 13 eiendommer med et samlet areal på omtrent 187 000 kvadratmeter, noe som vil posisjonere E C Dahls Eiendom som en betydelig aktør i kontorsegmentet i Trondheim. Selskapet har som mål å arbeide aktivt med disse eiendommene for å sikre sentrumsområdets attraktivitet og konkurransekraft.

- Begge selskapene, både E C Dahls Eiendom og Entra, har alltid hatt energi og kjærlighet for Trondheim. Vi er opptatt av å bygge en åpen og levende by og det har vi alle forutsetninger for å få til sammen med den dyktige gjengen fra Entra, sier administrerende direktør Odd Reitan i holdingselskapet REITAN AS.

Forventningen er at overtakelsen av eiendommene vil skje i løpet av andre kvartal 2024. Med dette overtar
E C Dahls Eiendom ansvaret for den fortsatt solide driften av disse eiendommene. I denne sammenhengen ser E C Dahls Eiendom frem til å tilby alle ansatte fra Entra som er tilknyttet virksomheten i Trondheim, jobb i selskapet. Disse medarbeiderne fra Entra, som alle innehar høy kompetanse og erfaring, vil være en verdifull berikelse for E C Dahls Eiendoms team. Dette vil ytterligere styrke selskapets innsats innen bærekraftig eiendomsforvaltning og byutvikling.

Kontakter

Om E C Dahls Eiendom:

E C Dahls Eiendom, som eier helt eller delvis omkring 90 eiendommer i Trondheim sentrum, er dedikert til å bevare og utvikle byens rom. Selskapet har stått for renoveringen av Britannia Hotel og er nå i ferd med å bygge Nye Hjorten Teater og Posten Moderne. Disse prosjektene understreker selskapets ambisjon om å skape en mer åpen og levende by.

Selskapets hovedfokus er utvikling og utleie av næringslokaler i Trondheim sentrum, med mål om å skape en helhetlig og livskraftig Midtby som alle er tjent med. En by for framtida. 

Forretningsmodellen til E C Dahls Eiendom har evighetens perspektiv, og baserer seg på et genuint ønske om å gjøre Trondheim Sentrum til et bedre sted å bo, leve, skape og utfolde seg. Derfor er bærekraft en viktig og helt naturlig del av den daglige driften og tenkning. På den måten skapes langsiktig lønnsomhet for selskapet, samtidig som det gir verdi for samfunnet.

E C Dahls Eiendom er et heleid datterselskap av Reitan Eiendom

REITAN AS

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.

REITAN AS er et holdingselskap som utøver aktivt eierskap gjennom selvstendige selskaper. Som eier bidrar vi med å videreutvikle selskapene gjennom å være en pådriver i arbeidet med strategi, struktur, kultur og finansielle standarder.

REITAN AS  eier selskapene Reitan Retail, Reitan Eiendom og Reitan Kapital – som er tre selvstendige selskapsområder. I tillegg eier vi Britannia Hotel, Posten Moderne og deler av Nye Hjorten Teater. Alle selskapene har felles filosofi, tenkesett og verdigrunnlag som er grunnlaget for sterke selskapskulturer.

For REITANs samlede virksomhet ble totalomsetningen i 2022 på NOK 130 mrd. og resultat før skatt ble NOK 1,9 mrd. Vi sysselsetter totalt 44 101 mennesker i syv land.

Følg pressemeldinger fra REITAN

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REITAN på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra REITAN

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.10.3.2024 15:30:00 CET | Pressemelding

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater lage daglige sendinger, der God Morgen Norge får en sentral plass. I tillegg skal det lages et daglig kveldsshow fra Nye Hjorten Teater, der hele produksjonsapparatet til Tv2 er i sving for å lage lørdagstemning hver kveld!

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye