Fagforbundet

Fagforbundet fornøyd med viktige kompetansegrep i sykehusene

Del

Helseministeren varslet i sin sykehustale viktige tiltak for å sikre fellesskapets sykehus. – Det er gode nyheter for de ansatte på sykehuset at det ikke lenger forventes at de skal løpe fortere og jobbe mer, men heller jobbe smartere, sier leder i Fagforbundet Mette Nord.

Mette Nord, leder i Fagforbundet
Mette Nord, leder i Fagforbundet Fagforbundet

Forbundslederen er fornøyd med tydelige krav om bedre oppgavedeling, fjerning av effektiviseringskrav og trygghet for akutt- og fødetilbudet i nord. 

Oppgavedeling sikrer bedre bruk av folks kompetanse 

– Hele, faste stillinger og oppgavedeling er de viktigste tiltakene for å møte det stadig økende behovet for helsepersonell. Vi må bruke de folka vi har bedre, og mange yrkesgrupper får i dag ikke lov til å bruke all sin kompetanse og heller ikke tilegne seg ny kunnskap for å møte pasientenes behov, sier Nord, som forventer en endring.  

I oppdragsbrevet til helseforetakene ble det gitt beskjed om å sette i gang prosjekter for oppgavedeling på alle sykehus. Fagforbundet presiserer at en forutsetning for å lykkes er tett partssamarbeid og involvering av alle ansatte. 

Steg i riktig retning på sykehusfinansiering 

Fagforbundet er fornøyd med at det gjøres vesentlige endringer i finansieringen av sykehusene. Særlig er det på tide at sykehusene får dekket hele den faktiske kostnaden for det økende behovet i befolkningen, og bedre vilkår for nye investeringer. 

– Våre medlemmer jobber hardt for å rekke å gjøre det de skal, men det er grenser for hvor fort man kan løpe. Det at vi har en regjering som ser dette, er viktig og en anerkjennelse av det gode arbeidet som gjøres på sykehusene, sier Nord.  

Samtidig mener Fagforbundet at det må jobbes videre med finansieringen av sykehusene. Blant annet mener vi det er nødvendig å øke rammefinansieringen og redusere andelene med innsatsstyrt finansiering. 

Trygghet i nord 

Fagforbundet er også fornøyd med at Ingvild Kjerkol sier akuttilbudet i Narvik og Lofoten ikke skal svekkes. 

– Vi er svært glade for at helseministeren fjerner usikkerheten knyttet til akuttberedskap og fødetilbud i nord. Det betyr mye for våre medlemmer og gir dem en nødvendig trygghet og ro i den videre omstillingsprosessen, sier Nord.  

I sykehustalen kom også nyheten om et helt nødvendig krafttak innen psykisk helse og rus. 

–  Den varslede økningen av antallet døgnplasser i psykisk helsevern vil bidra til et helt nødvendig styrket tilbud for utsatte pasientgrupper, avslutter Nord. 

Kontakter

Om Fagforbundet

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 400 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg pressemeldinger fra Fagforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye