NKVTS

Lansering av den første norske studien av helse og hverdagsliv i norske veteranfamilier

Del

Tirsdag 28. november kl 9.00 overrekkes Forsvarsminster Bjørn Arild Gram rapporten fra den første undersøkelsen av helse og hverdagsliv i norske veteranfamilier. Det vil si familier der én eller begge foreldre har deltatt i Forsvarets internasjonale operasjoner. Også generalsekretær Bjørn Rober Dahl i Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner og generalsekretær Kjetil Bragstad fra Veteranforbundet SIOPS holder innlegg etter at forskningen er presentert. Seminaret foregår i Gullhaugveien 1-3, Nydalen, Oslo kl 9-10.

Illustrasjonsfoto veteranfamilie
Illustrasjonsfoto veteranfamilie Torbjørn Kjosvold Forsvaret

Vi har undersøkt hvilke forhold som legger rammene for familiens hverdagsliv i forbindelse med soldaters utenlandsoppdrag, familiemedlemmenes egene opplevelser av helse og livskvalitet, og ikke minst hvordan veteranene og deres familier best kan følges opp i forbindelse med deltakelse i utenlandsopperasjoner.

Rapporten bygger på intervju med veteraner, partnere, barn og venner av veteraner. Studien ble gjennomført i perioden 2020 til 2023.

Les programmet

Velkommen!

Seminaret kan også følges via direktesending.

Kontakter

Et bedre liv for berørte av vold og traumer

NKVTS (Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress) fremskaffer forskningsbasert kunnskap som bidrar til at politikere, myndigheter og praksisfeltet tar gode beslutninger for å hjelpe berørte av vold og traumatisk stress. Senterets oppdragsgivere er primært Helse- og omsorgsdepartementet, Justis- og beredskapsdepartementet, Barne- og familiedepartementet samt Kunnskapsdepartementet. NKVTS er eid av NORCE (Norwegian Research Centre AS) som er et statlig forskningsinstitutt eid av fire norske universiteter.

Følg pressemeldinger fra NKVTS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NKVTS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NKVTS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye