MENY

Gjør det billiger å spise grønt

Del
MENY vil bidra til å snu nedgangen i grønnsaksspising og innfører 30 prosent rabatt på alle ferske grønnsaker, poteter og urter på onsdager. – Vi må gjøre det enklere å velge sunt og grønt i en tid med strammere privatøkonomi, sier Vegard Kjuus, MENY-sjef. Nasjonalforeningen for folkehelsen ønsker tiltaket velkommen.
"Grønnsaksonsdag" innføres 29. mars.
"Grønnsaksonsdag" innføres 29. mars.

23. mars la Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) frem omsetningstall som viser en nedgang i ferske grønnsaker på 3,9 prosent i kg per capitai 2022 fra året før. En undersøkelse fra i fjor høst viste samme tendens: rekordlave 18,2 prosent nordmenn spiser «fem om dagen».

Både OFG og Nasjonalforeningen for folkehelsen utrykker bekymring for helsa, men også for at pris og sosiale ulikheter vil påvirke mengden grønt på tallerkenen.  

MENY imøtekommer nå bekymringen og gir 30 prosent avslag på alle ferske grønnsaker, poteter og friske urter på onsdagerUtvalgskjeden vil også forsyne sine kunder med sunne og enkle middagstips der grønnsaker spiller en sentral rolle.
- Vi ønsker ikke at nordmenn, spesielt nå som privatøkonomien er blitt strammere, skal velge bort grønnsaker. Tvert om. Grønnsaker er viktig både for helsa og matgleden, sier Kjuus.

Må ha råd til å handle sunt
MENY-sjefen får støtte fra Nasjonalforeningen for folkehelsen.
- Et sunt kosthold bidrar til bedre helse og forebygger sykdom. Vi må derfor sikre at alle har råd til å kjøpe sunn mat. Vi er glade for at MENY gir priskutt på alle grønnsaker på ukentlig basis, sier Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Kjuus forteller at MENYs Fisketirsdag, som ble lanserte i 2020 med 30 prosent rabatt på fersk fisk hver tirsdag kombinert med enkle oppskrifter, ga salgsvekst første år på ca. 20 prosent. Kjuus har derfor stor tro på Grønnsaksonsdag, som innebærer hele 350 ukentlige produkter.

- Vi vet jo at både pris og plassering i butikk påvirker handlekurven. Det første som møter kundene er en stor, fargerik frukt- og grøntavdeling hvor kundene på onsdager kan velge fritt blant sine grønt-favoritter uten å styres alt for mye av prisen,sier Kjuus og legger til at det å spise mer plantebasert ikke bare er sunt, det gir også lavere klimaavtrykk.
 

Grønnsakene vi spiser mest av
(Kun friske og inkl. potet, tomat og avokado). Kg pr capita i 2022. Kilde OFG
Potet, 17,1 kg
Gulrot, 7,1 kg
Tomat, 6,6 kg
Løk 5,4 kg
Agurk, 5,3 kg
Paprika, 3,7
Avokado, 2,7 kg
Hodekål, 2 kg
Brokkoli, 2 kg
Kålrot, 1,9 kg
Blomkål, 1,7 kg

Størst nedgang i omsetning i volum 2022 (kilde OFG)
Hodekål (-11,2%)
Stilkselleri (-8,3%)
Rødkål (-8%)
Brokkoli (-7,1%)
Kålrot (-6%)
Squash (-5,3%)
Potet (-4,6%)
Gulrot (-4,4%)
Løk (-4,1%)
Blomkål (-3,7%) 

Økning i omsetning i volum i 2022 (Kilde OFG)
Selleri (+19,1%)
Rosenkål (+18,1%)
Søtpotet (+3%)
Kinakål (+1,4%) 



Tall og statistikk

Pressemelding på konsumnedgang og lenke til rapport, ligger her:| FRUKT.no (ofg.no). 


For mer informasjon, kontakt:
Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, tlf. 918 52 986, mina.gerhardsen@nasjonalforeningen.no  

Kontakter

Bilder

"Grønnsaksonsdag" innføres 29. mars.
"Grønnsaksonsdag" innføres 29. mars.
Last ned bilde
- Vi ønsker ikke at nordmenn skal velge bort grønnsaker, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.
- Vi ønsker ikke at nordmenn skal velge bort grønnsaker, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.
Last ned bilde
Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, ønsker Grønnsaksonsdag velkommen. Foto: Ilja C. Hendel
Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, ønsker Grønnsaksonsdag velkommen. Foto: Ilja C. Hendel
Last ned bilde
Last ned bilde

Om MENY

MENY
MENY
Karenslyst alle 12-14
0213 Oslo

21 61 20 00http://www.meny.no

MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.

Følg pressemeldinger fra MENY

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MENY

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye