215 000 matposer reddet fra søpla i 2022
Hver kveld før stenging fyller MENY-butikkene overskuddsmat i Too Good To Go-posene. Det er varer som er i ferd med å gå ut på dato, men også dagsferske bakevarer og mat fra varmeskapet.
- Vi ønsker ikke å kaste spiselig mat, derfor er Too Good To Go en strålende løsning. Vi unngår matsvinn og kundene som henter posene får god mat til en billig penge. Posene er populære, sier Skjønhaug.
I dag har 148 MENY-butikker Too Good To Go, mot 137 butikker i fjor. Flere butikker, kombinert med økt intern bevissthet rundt ordningen, forklarer økningen i matporsjoner reddet. Neste år er målet at alle kjedens 185 butikker er med i restematordningen.
Mål om 50% kutt
- MENY har som mål å redusere matsvinnet med 50 prosent innen 2025, målt mot 2015. For å få til det må vi ha en rekke tiltak, gode rutiner og løpende bevisstgjøring. Pr nå har vi redusert matsvinnet med ca. 30 prosent, sier Skjønhaug.
MENYs viktigste grep for kutt i matsvinn er å ha presise innkjøp og god logistikk, nettopp for å unngå å ha mat til overs. Her vil nye teknologiske løsninger bidra i økende grad.
Med stort utvalg og mye ferskvarer er det vanskelig å treffe 100 prosent på bestillinger. Det gjør det nødvendig å ha en rekke ulike tiltak, som nedprisingsdisken med datovarer, gårsdagens brød til under halv pris, små bakervarer til redusert pris før stenging, omplassert frukt og grønt til kr. 10 pr kilo og donasjon til veldedighet.
- Det fine med Too Good To Good er at vi her kan legge en god blanding av varer vi har til overs, sier Skjønhaug.
MENY, som startet å samarbeide med Too Good To Go høsten 2017, har totalt reddet ca 730 000 matposer via matredder-appen.
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder
Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
MENY lanserer kundeklubb20.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Med kundeklubben «MENY Mer» skal kundene pleies mer individuelt. – Vi må gi kundene mer av det de faktisk liker. Basert på tidligere kjøp skal de nå få flere og mere relevante tilbud, samt mer skreddersydd matinspirasjon, sier markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen i MENY.
Nær halvering av matsvinnet21.3.2024 15:29:41 CET | Pressemelding
MENY har redusert matsvinnet med 45 prosent målt i tonn, mot 2015. I 2023 gikk matsvinnet ned med 11 prosentpoeng fra året før. – Vi er langt fra i mål, men glade for at vårt arbeid gir gode resultater, sier Unni Skjønhaug, driftsansvarlig for matsvinn i MENY.
MENY Revetal kåret til landets beste31.1.2024 14:50:46 CET | Pressemelding
MENY Revetal gikk igjen til topps i den høythengende MENY-kåringen «Årets butikk». – Å vinne prisen én gang er imponerende, å vinne for sjette gang skal ikke være mulig. At Norges råeste supermarked ligger i et lite tettsted i Vestfold, sier alt om dedikasjonen, presisjonen og atmosfæren til MENY Revetal, sier Vegard Kjuus, juryleder og MENY-sjef.
1 million matposer reddet fra søpla27.12.2023 09:00:00 CET | Pressemelding
MENY-kundene har nå totalt reddet en million poser med overskuddsmat, tilsvarende 1000 tonn, via appen Too Good To Go. – Kundene får god mat til en billig penge og vi unngår å kaste mat. En fin og viktig ordning, sier bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge i MENY.
Barnegrøt med 100% norske, naturlige råvarer10.11.2023 12:57:41 CET | Pressemelding
For første gang får vi en 100 prosent norsk barnegrøtserie inn i dagligvarehylla. – Jeg er opptatt av at vi skal spise norsk mat, og at det ungene får i seg er trygt og kortreist, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han lanserte barnegrøten på gården til Den sorte havre i Våler.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom