NAF

Vurder å la bilen stå når det er underkjølt regn

Del

Underkjølt regn gir ekstremt vanskelige kjøreforhold. Veien blir som en skøytebane. - Hvis du sklir og faller et par ganger på vei til bilen, er det et tegn på at du bør la bilen stå, sier Nils Sødal, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

La bilen stå når både bil og vei er islagt. (Foto: Colourbox)
La bilen stå når både bil og vei er islagt. (Foto: Colourbox)

I dag har store deler av Sør- og Østlandet hatt underkjølt regn. Meterologene har varslet at det vil være underkjølt regn de nærmeste dagene også. Regn som fryser på bakken gir såpeglatte veier og kan også være vanskelig å oppdage før det er for sent. Selv med gode vinterdekk, kan du miste kontrollen fullstendig på slikt føre. På is er piggdekk bedre enn piggfrie dekk.

- Men selv med pigger i dekkene er det fort gjort å skli når hele veibanen er islagt, mener Sødal.

Hvis man absolutt må ut å kjøre under så vanskelige forhold, er det noen tips som kan være nyttige å ha med seg. Det aller viktigste er selvsagt å avpasse farten. I tillegg er det lurt å rense dekkene. 

- Vi kjører stort sett på saltede veier. Da blir dekkene skitne og får dårligere friksjon. Sprayer man på dekkrens, blir veigrepet bedre, rådgir Nils Sødal.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

La bilen stå når både bil og vei er islagt. (Foto: Colourbox)
La bilen stå når både bil og vei er islagt. (Foto: Colourbox)
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Østensjøveien 14
0609 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom