SINTEF

Vinn en arkitekt

Del
Har du en enebolig som er bygget mellom 1950 og 1990 og vurderer å oppgradere? Nå kan du vinne et arkitekttegnet forslag til hvordan det kan gjøres.
Hvis du blir valgt ut til å delta, vil du og din familie få et arkitekttegnet forslag til energioppgradering. Illustrasjonsfoto: Jiri Havran
Hvis du blir valgt ut til å delta, vil du og din familie få et arkitekttegnet forslag til energioppgradering. Illustrasjonsfoto: Jiri Havran

Har du planer om å oppgradere og etterisolere huset ditt? Det eneste du trenger å gjøre for å delta i konkurransen er å svare på noen spørsmål, legge ved bilder og helst tegninger av huset ditt, og sende inn innen 15. august 2019.

Fokus på bokvalitet, energibruk og lave kostnader

– I forbindelse med forskningsprosjektet OPPTRE skal vi gjennomføre en arkitektkonkurranse der målet er å utvikle nytenkende løsninger for oppgradering mot nesten nullenerginivå, med fokus på arkitektur, bokvalitet, energibruk, energiproduksjon, karbonfotavtrykk og lave kostnader, sier seniorforsker Anne Gunnarshaug Lien i SINTEF.

Forskerne ønsker derfor å komme i kontakt med boligeiere som vil stille sin bolig til disposisjon for konkurransen. Svarene fra de som melder sin interesse, vil i første runde bli brukt som grunnlag for å velge ut mellom tre og seks hus til arkitektkonkurransen.

Hva innebærer det å delta?

– Å delta innebærer å stille boligen til disposisjon for arkitektkonkurransen. Det betyr for det første å gi oss tilgang til informasjon om huset. Videre ønsker vi å komme på besøk for å intervjue deg/dere om hvordan huset fungerer i dag og om hvilke planer dere har for oppgraderingen, sier Lien.

I løpet av konkurranseperioden må man også være i dialog med arkitektteamene om ønsker og behov for oppgradering av huset. Til gjengjeld vil du og din familie få et arkitekttegnet skisseforslag. Forslaget vil være kostnadsberegnet, og det blir gitt en grundig vurdering av mulighetene for oppgradering av huset med forbedret energistandard, bokvaliteter og arkitektonisk uttrykk.

Dersom du/dere ønsker det, kan dere velge å inngå avtale med en av de deltakende arkitektene om å detaljprosjektere en oppgradering basert på konkurranseforslaget. I så fall står du fritt til å velge hvilket forslag du ønsker å gå videre med.

Prekvalifisering for arkitekter vil bli utlyst på Doffin i september. Arkitektkonkurransen gjennomføres i samarbeid med Enova og NAL.

Les mer og meld deg på her


Fakta: OPPTRE

Energioppgradering av småhus i tre til nesten nullenerginivå (OPPTRE) er et prosjekt fra 2018 til 2021 støttet av Forskningsrådet og partnerne Systemhus, Mesterhus, Hunton, Isola, VELUX, Ratio, Flexit, Enova og DiBK. NTNU er forskningspartner og SINTEF prosjekteier. Målet er å foreslå et nivå for renovering av boliger mot nesten nullenergibygg (nZEB). Det skal utvikles kostnadseffektive konsepter og løsninger med høy arkitektonisk kvalitet og godt inneklima, som også har et lavt klimafotavtrykk. Arkitektkonkurransen er sentral i arbeidet.

Kontakter

Bilder

Hvis du blir valgt ut til å delta, vil du og din familie få et arkitekttegnet forslag til energioppgradering. Illustrasjonsfoto: Jiri Havran
Hvis du blir valgt ut til å delta, vil du og din familie få et arkitekttegnet forslag til energioppgradering. Illustrasjonsfoto: Jiri Havran
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

Dette er SINTEF Community

SINTEF Community er et forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg, infrastruktur og mobilitet. Vi skaper verdier for våre kunder og samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, sertifisering og kunnskapsformidling. Vi har spisskompetanse innenfor fagområder som arkitektur, bygg, vann, samferdsel og samfunnsøkonomi. Vi utvikler fremtidens løsninger for et bærekraftig samfunn.

Følg pressemeldinger fra SINTEF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SINTEF

Høye investeringer i SINTEF i 2023, EU kompenserer for lave nasjonale utlysningsnivåer26.4.2024 12:37:06 CEST | Pressemelding

I en tid med stort behov for nye løsninger holder forskningsvirksomheten i SINTEF bare så vidt tritt med inflasjonen. SINTEF utførte forskning for 4,2 milliarder kroner i 2023, gjennom 6.371 prosjekter for 3.341 oppdragsgivere. Det ble investert 321 millioner kroner i laboratorier, vitenskapelig utstyr og forskningsbygg. Uttellingen i EUs programmer for forskning og innovasjon var svært god.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye