LO

Vil fjerne avskiltingen av 33.000 lærere

Del

Arbeiderpartiet tar nå til orde for å fjerne avskiltingen som rammet mange norske lærere etter innføringen av nye kompetansekrav.

 LO, med Skolenes Landsforbund i spissen, har kjempet mot den såkalte avskiltingen fra første stund.

- Jeg er glad for at Arbeiderpartiet har sett det urimelige i at Stortinget i praksis avskiltet 33.000 utdannede lærere, ved å gi de nye kompetansekravene tilbakevirkende kraft. Nå er det opp til KrF å sørge for et stortingsflertall i denne saken, sier LO-sekretær Trude Tinnlund.

- Regjeringen styrer mot en lærerkrise her i landet. Nå skal vi jobbe sammen med Skolenes Landsforbund for å få fram ytterligere tiltak, ikke minst på kompetanse og rekruttering, slik at vi kan unngå full lærerkrise, legger Tinnlund til.

Forbundsleder Anne Finborud i Skolenes Landsforbund setter også stor pris på at Arbeiderpartiet har snudd.

- Drøyt 33.000 allmennlærere, mer enn 75 prosent av dem kvinner, har tatt sin utdanning i tråd med norsk lov, fått faste stillinger og i årevis undervist i skolefagene. Stortinget har underkjent grunnutdanningen til disse lærerne når det gjelder retten til fortsatt å undervise i visse fag. Vi forventer at KrF er sitt ansvar bevisst, og sørger for at Stortinget snur og opphever vedtaket om tilbakevirkende kraft – og at Stortinget gir lærerne en beklagelse, sier Finborud.

Ap vil altså fjerne den såkalte avskiltingen av lærere utdannet før 2014, men styrke andre virkemidler som sikrer kompetanseheving. Ap vil bruke mer midler på videreutdanning i basisfagene engelsk og norsk, og stille sterkere krav til kommunene om at elevene møter kvalifiserte lærere i klasserommet.

Kontakter

Bjørn Erik Dahl
Kommunikasjonsrådgiver
Mobil: +47 971 96 754

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største lønnstakerorganisasjon. Over 920 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO. Av de LO-organiserte er 50 prosent kvinner.

Følg saker fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom