TUI Norge

Verdens største reisekonsern satser tungt på bærekraftig turisme

Del

TUI Gruppen, som Star Tour er en del av, lanserer sin strategi for bærekraftig turisme. ”Better Holidays, Better World” heter strategien som innen 2020 skal sørge for betydelig endring på 3 sentrale områder: redusere klimapåvirkning, bidra til positiv endring og lede an i bransjen.

«Better Holidays, Better World» skal påvirke, drive utvikling og investere i bærekraftig turisme. Innen 2020 skal alle deler av TUI konsernets virksomhet redusere karbondioksidutslippene med 10 %. Konsernet skal gjennom TUI Care Foundation investere 10 millioner euro per år i positiv turisme, samt skape 10 millioner «grønne og rettferdige» reiser i året.

Arbeidet har allerede startet

TUI har i løpet av de siste 6 årene redusert karbondioksidutslippene per passasjer km med 10 %, TUIs egne flyselskaper er i dag de mest bransjeeffektive flyselskapene i Europa med annerkjennelse fra blant annet CDP (tidligere Carbon Disclosure Project), Dow Jones Sustainability Index og FTSE4Good. 

– Som en del av verdens største reisekonsern er vi bevisst vårt miljømessige ansvar. Better Holidays, Better World et viktig steg på veien mot mer bærekraftig turisme og ikke minst et viktig signal i bransjen, sier Eivor Andersson, CEO TUI Nordic.

3 Fokusområder

  1. Trå varsomt - Redusere Klimapåvirkning 

TUI har som mål å ha Europas mest karboneffektive flyselskaper og redusere virksomhetens karbonintensitet med 10 % innen 2020.

Eksempler på dette er tiltakene som allerede er iverksatt de siste 6 årene, ecoDemonstrator-samarbeidet med Boeing der man testet innovative teknologiske løsninger innen luftfart, samt cruise skip som allerede har implementert det siste innen miljøvennlige løsninger.

  1. Bidra til endring - Grønn og Rettferdig

10 millioner “grønne og rettferdige” reiser innen 2020 skal bidra til at lokalt næringsliv nyter godt av og får ta del i de positive sidene av turisme.

Bærekraftighet er en viktig del av våre kunders ferieopplevelse, og vi ønsker å legge til rette for at også lokalt næringsliv og lokalsamfunn nyter godt av bærekraftig turisme. «Grønne og rettferdige» reiser innebærer blant annet hoteller med GSTC-anerkjente miljøsertifiseringer og våre egne «Collection»-utflukter som ivaretar både lokalbefolkning og miljø.

  1. Positiv Turisme - Vise vei

Konsernet skal gjennom TUI Care Foundation investere 10 millioner euro per år i positiv turisme.

TUI ønsker å bidra til innovasjon, fokusere på utdanning, bygge bransjekunnskap, og samarbeide med destinasjonene for å lede arbeidet innen bærekraftig turisme over hele verden. Et eksempel på dette er et nylig gjennomført samarbeid med PwC og The Travel Foundation om utredning av turismens økonomiske, skattemessige, miljø- og samfunnsmessige konsekvenser.

Presentasjon av TUIGruppens «Better Holidays, Better World»:

http://bit.ly/1KFmWLV

Video:

http://bit.ly/1YLUsr9

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om TUI Norge

TUI Norge
TUI Norge
Lille Grensen 7
0159 Oslo Oslo

08100http://www.tui.no
TUI Nordic/ Star Tour er med en markedsandel på 20 prosent den største aktøren på det nordiske reisemarkedet. Konsernet ble etablert i 1961 og tilbyr pakkereiser, fly og cruise. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Thailand og Tyrkia. TUI Nordic/ Star Tour består av reisearrangørene Star Tour, TEMA, Nazar og WonderCruises, Fritidsresor i Sverige, Star Tour i Norge og Danmark, Finnmatkat i Finland og flyselskapet TUIfly Nordic. Konsernet har siden 2000 vært en del av konsernet TUI Group, verdens ledende turistkonsern med virksomhet i mer enn 180 destinasjoner verden over. Konsernet har base i Tyskland og TUI Group er børsnotert på både FTSE 100 indeksen og tyske MDax. I 2013/14 noterte TUI Group en omsetning på €18.7mrd og et resultat på €869m. Gruppen har ca. 77.000 ansatte i 130 land og tilbyr ca 30 millioner kunder heldekkende service fra booking til hjemkomst. TUI sin virksomhet dekker hele verdikjeden, hvilket inkluderer ledende reisearrangører, 1.800 reisebyråer i Europa, seks flyselskap med mer enn 130 kort- og langdistansefly, mer enn 300 egne hoteller deriblant RIU og Robinson. Med cruise skip som MS Europa og luksusskipet MS Europa 2, TUI Cruises «Mein Schiff- flåten og fartøy under varemerket Thomson Cruises i Storbritannia, er TUI et velposisjonert konsern innen det sterkt voksende cruisemarkedet. Globalt ansvar for bærekraftig økonomi, økologi og sosialt ansvar er grunnleggende i vår forretningsvirksomhet. Som eneste turistkonsern i verden er TUI. medlem av FNs Global Compact. Konsernet er også listet på den velrenommerte Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

Følg saker fra TUI Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TUI Norge

TUI Gruppen satser videre på sin egen hotellportefølje og åpner 20 nye hoteller i 11 land16.5.2019 09:00:00 CESTPressemelding

TUI gruppen styrker sin posisjon som verdens ledende hotelleier i segmentet ferie- og fritidshoteller. I løpet av de neste ukene vil konsernet åpne mer enn 20 nye hoteller i 11 land, i Europa, Afrika og Asia. Det forventes særlig sterk vekst for konsepthotellene under merkevarene TUI Sensimar, TUI Family Life og TUI Sensatori. Selskapets joint venture-partnere Riu og Atlantica vil også utvide sine hotellporteføljer denne sommeren.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom