Bisnode

Venter konkursrush i april!

Del

Antall konkurser økte med hele 21,4 prosent fra november i fjor til mars i år. I mars måned gikk derimot antall konkurser og tvangsavviklinger ned med 14,1 prosent i forhold til samme måned i fjor. – Den underliggende trenden er at det er svært mange bedrifter som går overende for tiden. Skifteretten var påskestengt siste uken av mars. Vi tror derfor at nedgangen kun er midlertidig, og at det blir et nytt rush av konkurser i april, sier Kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

Antall konkurser og tvangsavviklinger økte med hele 21,4 prosent fra november til mars.
Antall konkurser og tvangsavviklinger økte med hele 21,4 prosent fra november til mars.

Hittil i år er 1308 bedrifter slått konkurs og 153 bedrifter tvangsoppløst på landsbasis. Det er en samlet økning på 2,4 prosent sammenlignet med i fjor. – Det har vært en stor økning i antall konkurser hvis vi ser på de siste månedene samlet, og vi forventer ytterligere økning i April. Dette kan lett gi ringvirkninger som fører til at andre bedrifter taper penger og selv risikerer konkurs. Det er derfor svært viktig at bedrifter følger med på sine kunder og leverandører i forhold til konkursrisiko, advarer Per Einar Ruud i Bisnode.

Nedgang i Oslo og Rogaland, økning i Akershus

Oslo har hatt en nedgang på 0,4 prosent i antallet konkurser og tvangsavviklinger i første kvartal 2018, sammenlignet med samme periode i fjor. Samtidig har Akershus hatt en økning på hele 25,3 prosent. ­– Våre tall viser at Oslo også har hatt en positiv utvikling over lengre tid. Men det er vanskelig å finne en forklaring på at næringslivet i Oslo skal gå så veldig mye bedre enn i Akershus, sier Kredittøkonom Ruud. Rogaland opplevde en stor økning i konkurser og tvangsavviklinger i 2017 på 14,1 prosent. Men oljefylket opplever nå en gledelig nedgang på 14,3 prosent i første kvartal. ­– Rogalands næringsliv har slitt mye på grunn av nedgangen i oljeinvesteringer de siste årene. Nedgang i konkursene kan derfor gi forsiktig optimisme for framtiden, sier Ruud i Bisnode.

 

Enkelte bransjer sliter

Konkursrisiko kan henge sammen med hvilken bransje bedriften tilhører. Både tjenesteytende næringer og detaljhandel er store bransjer som opplever økning i antall konkurser og tvangsavviklinger med en henholdsvis økning i første kvartal på 14,3 og 9,8 prosent målt mot samme periode i fjor. Hotell- og restaurantbransjen sliter også, med en økning på 9,7 prosent. Innenfor transport og lagring går det bedre. Denne bransjen kan notere en nedgang på hele 29,8 prosent i antall konkurser og tvangsavviklinger, sammenlignet med fjorårets tre første måneder.

Nøkkelord

Kontakter

Thor Erling Lund
Consilio Kommunikasjon AS
Telefon: 90614451
Epost: tel@consilio.no

PER EINAR RUUD
Fagansvarlig Kreditt
Bisnode Norge AS

BISNODE
Telefon: +47 22 45 90 00
Mobil: +47 92 40 10 04

E-Post: per.einar.ruud@bisnode.com

Bilder

Antall konkurser og tvangsavviklinger økte med hele 21,4 prosent fra november til mars.
Antall konkurser og tvangsavviklinger økte med hele 21,4 prosent fra november til mars.
Last ned bilde
Kredittøkonom Per Einar Rudd i Bisnode, viser til økning i konkurser siste kvartal og venter et rush av konkurser i April.
Kredittøkonom Per Einar Rudd i Bisnode, viser til økning i konkurser siste kvartal og venter et rush av konkurser i April.
Last ned bilde

Lenker

Om Bisnode

Bisnode
Langkaia 1
0150 Oslo

22 45 90 00http://www.bisnode.com/norge

Bisnode er et ledende europeisk data- og analyseselskap. Vi hjelper bedrifter med å finne og administrere sine kunder gjennom hele kundens livssyklus. Vi gjør dette ved å samle og utvikle smarte data for å gjøre våre kunder i stand til å ta smarte avgjørelser. Bisnode har 2400 ansatte i 18 land og har hovedkontor i Stockholm, Sverige.

Følg saker fra Bisnode

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bisnode på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bisnode

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom