Faroe Petroleum

Vellykket produksjonstest og boring av side-steg på Brasse

Del

Faroe Petroleum har testet avgrensningsbrønnen på Brasse. Det ble oppnådd en produksjonsrate på 6187 fat/dag fra et 3,6 m intervall. Dette viser meget god produktivitet i reservoaret. Faroe Petroleum og partner Point Resources borer nå et side-steg.

Boringen av 31/7-2S har pågått siden midten av mai, og det er nå gjennomført en produksjonstest, Drill Stem Test (DST). Det ble oppnådd høye gjennomstrømningsrater i testen som viser at reservoaret er av meget høy produktivitet på denne borelokasjonen. Kvaliteten på oljen er også svært god, tilsvarende oljen i det nærliggende Brage-feltet. 

– Vi er svært fornøyd med de foreløpige resultatene. Vi går ut med oppdaterte ressursanslag når boringen av sidesteget er avsluttet. Side-steget skal bidra til å ytterligere kartlegge reservoaret og redusere usikkerheten, sier Helge Hammer, sjef for Faroe Petroleum Norge og COO i det britiske morselskapet.

Resultatene av de foreløpige analysene gir viktig informasjon for fremtidig planlegging.

– Gjennomstrømning og reservoarkvalitet som dette, i utkanten av feltet, er enestående, og blir viktig for planleggingen av utbygging og drift. Resultatene viser også at Faroe Petroleum har et lete-team i verdensklasse, avslutter Hammer.

Side-steget (31/7-2A) skal bores til en lokasjon omkring 1000 meter vest for 31/7-2S. Når side-steget er boret ferdig, vil brønnen bli plugget og forlatt. Det skjer i siste halvdel av juli.

Faroe Petroleum er operatør på Brasse med en eierandel på 50 % og Point Resources AS er medeier med 50 %.

Nøkkelord

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om Faroe Petroleum

Faroe Petroleum
Faroe Petroleum
Badehusgata 37
N-4014 Stavanger

+ 47 51 21 51 00http://www.fp.fo

Faroe Petroleum Norge AS er datterselskap av Faroe Petroleum Plc. Morselskapet er et uavhengig oljeselskap med hovedkontor i Aberdeen. Selskapet er børsnotert på AIM-listen ved London Stock Exchange med aktivitet på Norsk og Britisk sokkel, samt lisenser på Irsk sokkel.

Faroe Petroleum Plc er medeier i til sammen ti produserende felt i Norge og Storbritannia. På fire av feltene, Trym og Oselvar samt Schooner og Ketch, er selskapet operatør. I 2015 produserte Faroe Petroleum Plc i gjennomsnitt 10 530 fat oljeekvivalenter pr. dag. Omsetningen i 2015 var £ 113 millioner.

Faroe Petroleum Plc hadde pr. 06.desember 2016 87 ansatte fordelt på kontorer i Aberdeen, Great Yarmouth, London og Stavanger.

Følg saker fra Faroe Petroleum

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Faroe Petroleum på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Faroe Petroleum