Virke

Uvanlig lav prisøkning på mat i mai

Del

Tall fra SSB viser at prisen på mat og alkoholfrie drikkevarer steg med 0,1 prosent i mai 2018. I løpet av det siste året, fra mai 2017 til mai 2018, har matprisene imidlertid økt mindre enn konsumprisindeksen generelt.

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.

Det er vanlig at matprisene synker i forbindelse med typiske tilbudsperioder som jul, skolestart og påske, og stiger normalt noe i øvrige perioder. Gjennomsnittlig prisvekst fra april til mai de siste 5 årene er 1,3 prosent.

– En prisøkning på mat og alkoholfrie drikkevarer på 0,1 prosent fra april til mai er uvanlig lavt, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare. – Vi ser at mat og drikke har hatt en svak prisutvikling, og har økt med bare 1,8 prosent totalt over siste to årene! 

Mat og drikke økte mindre enn generell prisutvikling

Sammenlignet med mai-tallene for 2017, har prisen på mat og alkoholfrie drikkevarer økt langt mindre enn konsumprisindeksen ellers. Disse varegruppene økte med kun 1,1 prosent i denne perioden, mens konsumprisindeksen økte med 2,3 prosent i løpet i samme periode.

– Hard konkurranse holder matprisene nede, avslutter Størksen.

Bilder

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for handels- tjenestenæringen i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom