Nærings- og fiskeridepartementet

Unge superkokker skal få fart på sjømatkonsumet i sør

Del

Regjeringen gir 140.000 kroner til Barnas kokkeskole som arrangerer gratis kurs for barn og unge under Mandal Skalldyrfestival.

- Vi skal ta barns kosthold på alvor. Barn og unge spiser mer godteri enn fisk, og sjømatkonsumet i Norge er på vei ned. Å gi barn kunnskap om mat og gode opplevelser er en av de viktigste investeringene vi kan gjøre for fremtida, sier fiskeriminister Per Sandberg.


Pengene som deles ut til Barnas kokkeskole i Mandal er en del av tilskuddsordningen "Sjømattiltak". Til sammen gir Nærings- og fiskeridepartementet 8,25 millioner kroner til støtte til prosjekter rettet mot barn og unge. Søknadsfrist for siste tildeling i 2017 er 1. september.


- Målet til regjeringa er at Norge skal være blant de tre landene i verden der folk lever lengst. Da må vi starte tidlig og bygge gode vaner. Sjømat er sunt og litt mer fisk på tallerkenen kan gi hver og en av oss bedre helse, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom