Trigger.Action støtter nasjonal idrettsdugnad for inkludering av flyktninger

Del

Kjelsås IL vil starte nasjonal idrettsdugnad for integrering av asylsøkere. Nå får de støtte til arbeidet fra Trigger.Action.

(f.v) Jon Erik Skaret, Therese Jensen, Jannicke Josefsson-Ruud, Truls Nygaard (daglig leder Kjelsås IL), Magdalena Kamøy, Bjørn-Martin Nordby, Stine Pjaaten
(f.v) Jon Erik Skaret, Therese Jensen, Jannicke Josefsson-Ruud, Truls Nygaard (daglig leder Kjelsås IL), Magdalena Kamøy, Bjørn-Martin Nordby, Stine Pjaaten

Som en av to søkere ble Kjelsås IL valgt ut i første runde av Trigger.Action i konkurranse med over 110 andre ideer. Trigger.Action er et initiativ som skal hjelpe andre med å realisere ideer som kan bidra til at verden blir et litt bedre sted. I første runde skal Trigger.Action støtte prosjekter som bidrar til å løse flyktningkrisen dagen derpå ved å bidra til inkludering av flyktninger i hverdagen.

 – Vi er glade for å bli valgt ut til å samarbeide med Trigger. Å motta støtte fra dem vil hjelpe oss å virkeliggjøre vårt mål om å bruke idretten til å gi flyktninger en mer meningsfylt og bedre integrering inn i det norske samfunnet. Med Trigger på laget håper vi at vi skal få muligheten til både å gjøre mer og nå ut til flere enn vi ville gjort på egenhånd, sier Truls Nygaard, daglig leder i Kjelsås Idrettslag.

 Hverdagsintegrering blir viktigere

UDI anslår at over 30.000 flyktninger vil komme til Norge i 2016, og mange av disse vil få varig opphold. Nå vil Kjelsås IL inkludere flyktninger i nærområdet til å bli en del av klubben.

– Breddeidretten er en del av den norske folkesjelen og baserer seg på verdier som idrettsglede og tilhørighet, som gjør det til en godt egnet arena for integrering. I tillegg gjør det å drive med idrett at man blir en naturlig del av lokalmiljøet, sier Nygaard.

 Samarbeid med Torshov Transittmottak

Kjelsås IL var tidlig på banen med et tiltak for å hjelpe flykninger. De har vedtatt i styret at klubben skal bidra med alt de kan for å sørge for inkludering og integrering gjennom idrett. 

 – Vi har en klubb som er opptatt av at idrett skal bidra til et godt lokalmiljø. Det har vi gjort på Kjelsås i over 100 år, og det er helt naturlig for oss at dette også gjelder flyktninger og asylsøkere som selvfølgelig har minst like stor glede av idrett som oss nordmenn, sier Nygaard.

 De har startet et prosjekt med Torshov Transittmottak der unge, enslige asylsøkere er med på håndballtrening sammen med klubbens egne ungdommer.  Prosjektet skal også utvides til andre idretter.

 – Jeg har personlig stor tro på kraften i møtet mellom mennesker, og ser at det kommer så mye fint ut av å føre våre ungdommer sammen med ungdom fra mottaket. Idrettsglede begrenses ikke av språk, hudfarge eller personlig bagasje, men er et fristed der merkelapper viskes ut og der etnisitet og bakgrunn ikke spiller noen rolle. Det er verdens beste utgangspunkt for å lykkes, legger Nygaard til.

 Nasjonal idrettsdugnad for inkludering av flyktninger

Trigger ser frem til å jobbe med Kjelsås IL og håper å inspirere andre klubber til å bruke idretten som inngangsport til integrering i lokalsamfunnet.

 – At idretten kan spille en viktig rolle i inkluderingsarbeidet, er helt soleklart. Jeg er gammel håndballspiller selv og har vokst opp med den gleden og fellesskapet som idretten gir. Jeg tenker fortsatt på det som en helt sentral og veldig lykkelig del av min barndom, sier Jannicke Josefsson-Ruud, konsulent i Trigger.

Trigger vil nå initiere et prosjekt som skal gjøre Kjelsås IL til initiativtageren for en nasjonal dugnad for inkludering av flyktninger i norsk breddeidrett. Prosjektet vil gjennomføres våren 2016.

 – Vi synes Kjelsås IL går foran som et strålende eksempel på hvordan man kan se på idretten også i et større samfunnsmessig perspektiv. Vi i Trigger ser et kjempepotensial i å bruke idretten som arena for inkludering og integrering. Vi gleder oss stort til å hjelpe Kjelsås IL med å videreutvikle det de selv har startet, avslutter Josefsson-Ruud.

 Fakta om Trigger.Action

Trigger.Action er et initiativ som skal realisere idéer som kan stimulere til små og store endringer i situasjoner med et akutt behov for nye løsninger. Det første året skal Trigger.Action bidra til å realisere idéer som skal bidra til å skape et mer inkluderende samfunn. Først ut er flyktningkrisen dagen derpå. Helt konkret skal Trigger.Action hvert år bidra med én million kroner i pengestøtte og arbeidskraft til en verdi av to millioner for å hjelpe andre med å realisere ideer som gjør verden til et bitte litt bedre sted. Det er overskuddet fra Trigger AS som finansierer arbeidstiden og finansieringen av Trigger.Action-prosjektene som blir rullet ut i årene fremover.

Les mer om Trigger.Action her.

Les om UngXit, det andre prosjektet som får støtte fra Trigger.Action her.

 

For mer informasjon:

Truls Nygaard, daglig leder i Kjelsås IL, tlf. 901 04 343.

Jannicke Josefsson-Ruud, konsulent i Trigger, tlf. 922 51 230.

Bilder

(f.v) Jon Erik Skaret, Therese Jensen, Jannicke Josefsson-Ruud, Truls Nygaard (daglig leder Kjelsås IL), Magdalena Kamøy, Bjørn-Martin Nordby, Stine Pjaaten
(f.v) Jon Erik Skaret, Therese Jensen, Jannicke Josefsson-Ruud, Truls Nygaard (daglig leder Kjelsås IL), Magdalena Kamøy, Bjørn-Martin Nordby, Stine Pjaaten
Last ned bilde

Lenker

Om Trigger

Trigger
Trigger
Fredensborgveien 24 A
0177 Oslo

+47 23 90 55 59http://www.trigger.no

Trigger er Norges første kommunikasjonsbyrå som har spesialisert seg innen fagområdet engasjerende kommunikasjon. Byrået ble etablert sommeren 2010, og består av en gruppe unge, engasjerte og kreative mennesker med bred kommunikasjons- PR og markedsfaglig bakgrunn fra noen av landets fremste kommunikasjonsmiljøer.

Følg saker fra Trigger

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trigger på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Trigger

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom