Ticket Feriereiser

Treningsreiser: het trend eller ikke?

Del

Å reise på en trenings innrettet reise er en reiseform som har blitt mer og mer populært de siste årene. Utvalget er stort og mulighetene mange – men til tross for oppmerksomheten planlegger bare et fåtall å reise på en treningsreise i år. Dette viser Ticket siste Kantar Sifo undersøkelse.

- Mange viser en stor interesse for å reise utenlands på en treningsreise, men enn så lenge virker det som at det er et fåtall som faktisk planlegger og bestiller en treningsreise i år, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Adm. Sjef i Ticket Feriereiser.

Den allmenne trenden i Norge omkring trening, helse og velvære har vært oppadgående de senere årene, og i takt med dette har interessen for treningsreiser også økt. Men i Ticket siste Kantar Sifo undersøkelse fremkommer det at bare 3 prosent som planlegger en utenlandsreise velger en reise innrettet mot trening. Den klart vanligste reisen er i stede en sol- og badeferie, etterfulgt av storbyreiser.

- Treningsreiser er absolutt en reiseform som er på fremgang, men enn så lenge velger nordmenn en avslappende sol- og badeferie når alt kommer til alt. Det vi derimot ser er at interessen for treningsfasiliteter på hotellet blir stadig mer viktig. Mange velger – enn så lenge - å bruke hotellets treningsrom eller treningstimer i ferien istedenfor en rendyrket treningsreise, sier Ellen Wolff Andresen. 

Treningsreiser som reiseform spås fortsatt å øke i popularitet ettersom at stadig flere får øynene opp for denne reisetypen. Reisene kan man få med mange forskjellige treningsretninger – alt fra løping, yoga, triatlon, sykling og klatring til muligheten for å teste mange ulike treningsformer, og dermed noe for alle aldersgrupper.

Hva slags feriereise planlegger du i 2018?

1. Sol- og badeferie, 41 prosent

2. Storbyreise (feks. London, Paris, New York, Berlin), 32 prosent

3. Reise til en mindre by eller landsbygd, 21 prosent

4. Storbyreise der jeg kan kombinere by og bad (feks Barcelona, Nice, Miami eller Los Angeles), 9 prosent

5. Gruppereise, 8 prosent

6. Roadtrip, 6 prosent

7. Eventyrreise feks safari, 6 prosent

8. Cruise, 4 prosent

9. Rundreise/Backpackingreise, 3 prosent

10. Treningsreise, 3 prosent

11. Vandringsreise, 2 prosent

12. Annet, 18 prosent

13. Usikker, vet ikke, 2 prosent

Kilde: Tickets Kantar Sifo undersøkelse, riksrepresentativt utvalg

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Ticket Feriereiser

Ticket Feriereiser
Ticket Feriereiser
Ensjøveien 23 B
0661 Oslo

22 05 15 00http://www.ticket.no

Ticket Feriereiser er Nordens største privatreisebyråkjede med salg i butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charter- og reisearrangører, cruise og flyselskaper, hotell og leiebilselskap.

Ticket har 71 butikker i Norge og Sverige, og bedriver onlinesalg under varemerkene Ticket og AirnGo i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland. Salgets inntekter er på ca 5,8 milliarder SEK og selskapet har rundt 330 årsansatte. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza. 

Følg saker fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ticket Feriereiser

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom