NHO Mat og Drikke

Tre nominerte bedrifter til årets mat og drikkeprodusent 2015

Del
Maarud AS, Mondelez Norge og Hansa Borg Bryggerier AS er nominert til prisen Årets mat- og drikkeprodusent 2015. • Vi ønsker å vise frem gode bedrifter som leverer bra produkter og er attraktive arbeidsplasser for de ansatte, forteller Knut Maroni, leder av juryen og adm. direktør i NHO Mat og Drikke.

Vinneren av prisen blir offentliggjort på NHO Mat og Drikkes temadag den 17. mars 2015. Prisen gis til en kandidat som siste kalenderår har utmerket seg innenfor innen områdene bedriftskultur, innovasjon og produktutvikling, markedsføring, kompetanseutvikling og miljø.

Juryen består av Knut Maroni (NHO Mat og Drikke), Jan-Egil Pedersen (NNN), Gunnar Gundersen (stortingsrepresentant), Per Ingvar Olsen (BI), Reidar Molthe (Dagligvarehandelen) og Camilla Røsjø (Nofima). I sin omtale av de tre nominerte bedriftene skriver juryen:

Maarud AS har vært ledende innen snacksproduksjon i Norge siden 1936.

Bedriftskulturen i Maarud er kjennetegnet av lojale og dyktige medarbeidere.

Medarbeiderne har lav turnover og lang erfaring, samt høy kompetanse og stor omstillingsevne. Maarud har stort fokus på kompetansehevende tiltak for hele organisasjonen.

For Maarud dreier innovasjon seg om å skape nye spennende opplevelser for forbrukerne. Fokuset ligger delvis på å skape nye produkter og det å forbedre bedriftens kjerneprodukter.

Det er godt samarbeid mellom eiere, ledere og de ansatte.

Bedriften fokuserer sterkt på miljø og hadde i 2013 en gjenvinningsgrad på over 99% på avfall.

Bedriften hadde i 2013 en omsetning på 552 000 000 kroner og et årsresultat på 55 000 000 kroner.

Mondelez Norge ble startet i 1892 og har klart å beholde og videreutvikle sitt særpreg selv om de er en del av et multinasjonalt konsern. Freiasalen med Munch frisen, som er et nasjonalt ikon har vært med på å forme bedriften.

Bedriften opererer innen 8 kategorier, men hovedkategori er sjokolade (Freia).

Bedriften legger stor vekt på innovasjon og produktutvikling.

Det er godt samarbeid mellom bedriften og de ulike fagforeningene.

Bedriften har lang tradisjon for å ta inn lærlinger.

Bedriften arbeider kontinuerlig med å gjøre produksjonen så miljøvennlig som mulig og fokuserer spesielt på vann, energi og avfall fra produksjonen.

Bedriften hadde i 2013 en omsetning på 2 269 900 000 kroner og et årsresultat på 31 600 000 kroner.

Hansa Borg Bryggerier AS består av tre bryggerier som alle ble startet rundt 1850, samt Olden Brevatn som ble ervervet i 2006.Bryggeriet er norsk, familieeid og den nest største bryggeri- og drikkevareaktøren i Norge. Bedriften har totalt ca. 500 ansatte.

Bedriftens kjernevirksomhet er ølbrygging.

Bryggeriene i konsernet har tradisjoner tilbake til midten av 1800-tallet og dette setter sitt preg både på selskapet og kulturen.

Hansa Borg Bryggerier AS har de senere årene arbeidet bevisst med innovasjon og produktutvikling. Dette har blant annet resultert i lansering av en ny type spesialøl som har bidratt til å styrke merkevarene, lønnsom kategorivekst og økte markedsandeler.

Samarbeidet mellom ledelse og ansatte er godt og preget av respekt og god dialog.

Bedriften har en høy andel fagarbeidere innenfor kjernevirksomheten og arbeider kontinuerlig med å øke de ansattes kompetanse.

Hansa Borg Bryggerier arbeider kontinuerlig med miljø og i 2013 oppnådde selskapet en gjenvinningsprosent på 97 av avfall og biprodukter.

Bedriften hadde i 2013 en omsetning på 2 728 000 000 kroner og et årsresultat på 128 000 000 kroner.

Kontaktperson:

adm. dir. Knut Maroni NHO Mat og Drikke og leder av juryen, mobil: 91729021

Nøkkelord

Om NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

23 08 86 80http://www.nhomd.no

NHO Mat og Drikke er en medlemsstyrt og partipolitisk uavhengig arbeidsgiver- og næringspolitisk organisasjon for bedrifter i mat-, drikke- og bionæringen. Foreningen ble etablert i 2015 etter en sammenslåing av de to organisasjonene NHO Mat og Landbruk og tidligere NHO Mat og Drikke.

NHO Mat og Drikke organiserer mer enn 1.800 virksomheter over hele Norge. Medlemsbedriftene sysselsetter nærmere 40.000 ansatte og arbeider innenfor mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting. 

NHO Mat og Drikke ivaretar medlemsbedriftenes behov for forutsigbare og konkurransedyktige politiske rammevilkår overfor nasjonale politiske myndigheter og internasjonale organer som EU og WTO. I tillegg ivaretar NHO Mat og Drikke medlemsbedriftenes interesser i de årlige tarifforhandlingene og gjennom det løpende arbeidet med lokale forhandlinger, tvistebehandlinger, juridisk rådgivning, bistand i enkeltsaker og kompetanseutvikling.

Følg pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Mat og Drikke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke

-Må ikke bli en sovepute28.8.2023 08:46:32 CEST | Pressemelding

Nye tall fra SSB viser at nordmenn grensehandlet for 2,6 milliarder i 2.kvartal 2023. – Høy inflasjon, dyrtid og en svak norsk krone må ikke bli en sovepute for regjeringen i arbeidet med å redusere grensehandelen. Utviklingen i grensehandelen viser tydelig at forbrukerne regner på om grensehandel lønner seg. Selv om det for mange ikke lønner seg akkurat nå, vil et hvileskjær fra regjeringen i arbeidet med å redusere grensehandelen kunne slå hardt tilbake når situasjonen endrer seg, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Grensehandel: -Gledelig tilbakegang, men ingen varig løsning.30.5.2023 08:22:24 CEST | Pressemelding

Ny statistikk viser at nordmenn i 1. kvartal 2023 grensehandlet for 1,9 milliarder kroner. – Dette kan bety at norske avgiftslettelser og erfaringene fra pandemien har bidratt til å snu en utvikling som i senere år ellers har vist høy og økende grensehandel. Samtidig er 1,9 milliarder kroner brukt av nordmenn i Sverige, 1,9 milliarder kroner tapt i Norge. Det er et tap av verdiskaping og arbeidsplasser som regjeringen snarest mulig må gjøre noe med. Når en viktig forklaring på tilbakegangen trolig er høy prisvekst på mat i Sverige og svak kronekurs, må dette ikke bli en sovepute for Vedum og Vestre, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye