BarnekreftforeningenBarnekreftforeningen

Team Rynkeby overrekker rekordsum til Barnekreftforeningen

Del

Fredag 29. september samler over 150 mosjonssyklister seg i Halden for å overrekke pengegave fra årets sykkelaskjon til Barnekreftforeningen. I år blir donasjonen rekordhøy.

I fjor samlet Team Rynkeby inn 5,7 millioner kroner til forskning på barnekreft. Sykkellagene har satt seg et ambisiøst mål for årets innsamling, og daglig leder i Team Rynkeby, Lars- Espen Hansen, melder at de i år har innsamlingsrekord.

Seremonien for overrekkelsen tar plass på Brygga kultursal i Halden, klokka 18.00, fredag 29. september. Seremonien blir en flott avslutning på den internasjonale barnekreftmåneden, i september. Team Rynkeby inviterer til sceneshow  og familiehygge for store og små.

På programmet blir det blant annet konsert med Sanne Kvitnes og band, opptreden fra illusjonist og premiære på Team Rynkebyfilmen 2017.

Syklistene har viet et helt år av sin fritid på denne innsmamlingen, og Barnekreftforeningen er imponert over hva de har fått til. Team Rynkeby gir et vesentlig bidrag til forskning på barnekreft som er avgjørende for at Barnekreftforeningen skal nå sitt mål om å bekjempe barnekreft.

Nøkkelord

Kontakter

Lars-Espen Hansen
Country Manager
leh@team-rynkeby.com
Telefon: +47 95 77 37 47

Bilder

Lenker

Om Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen
Barnekreftforeningen
Øvre Vollgt. 11, 3 etg
0158 Oslo

02099http://www.barnekreftforeningen.no

Barnekreftforeningen: Barnekreftforeningen ble stiftet i 1982 av foreldre til barn og ungdom med kreft. Foreningen drives på frivillig basis av foreldre som har eller har hatt barn med kreft. Barnekreftforeningen består av 14 fylkesforeninger rundt om i landet og formålet er å være en støttepartner og informasjonskilde for familier som rammes av barnekreft. Barnekreftforeningen jobber med å sette fokus på barnekreft i samfunnet og øke forskning innenfor barnekreft.

Fakta om Barnekreft:

Hvert år får om lag 180 barn i alderen 0–18 år i Norge forskjellige typer kreft.

Kreft hos barn kan deles i tre nesten like store grupper:

  • Barn med akutte leukemier (ALL)
  • Barn med hjernesvulst
  • Barn med solide svulster som kan utstå fra mange forskjellige organer

    De fleste barn som får kreft, har fra et halvt- til flere års intens behandling med cellegifter foran seg. Noen av barna må også gjennom kirurgiske inngrep og strålebehandling. Hvordan behandlingen er, avhenger av hva slags kreftsykdom barnet har.

    Selv om kreft er en meget alvorlig sykdom er det gode sjanser for å bli frisk ved mange av de vanligste kreftformene barn får.

Følg saker fra Barnekreftforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Barnekreftforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Barnekreftforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom