Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

Statsregnskapet.no lanseres i morgen

Del

For første gang kan du sjekke statens inntekter og utgifter på en enkel måte på nett. Statsregnskapet.no sikrer mer åpenhet og gjennomsiktighet i statlig pengebruk. Norge ligger dermed i front når det gjelder tilgjengeliggjøring og brukervennlighet av statlige regnskapstall sammenliknet med resten av Norden.

Mens journalister og ansatte i forvaltningen tidligere har måtte grave seg gjennom en bunke Excel-filer for å finne statlige regnskapstall, kan du nå heller bruke tiden på å finne historien bak tallene. Statsregnskapet.no gir deg en enkel og grafisk fremstilling av statsregnskapet.

– Åpenhet er en forutsetning for tillit og troverdighet, sier finansminister Siv Jensen.  

– Som myndigheter har vi et ekstra ansvar for åpenhet, fordi vi forvalter store ressurser på vegne av fellesskapet. Det minste vi kan gjøre er å vise frem hvordan skattepengene brukes, slik at folk kan se oss i kortene og gjøre seg opp egne meninger. Åpenhet er å gjøre informasjon tilgjengelig i et format og på et språk som folk forstår og kan bruke. Jeg mener at denne nettsiden er et stort steg i riktig retning, sier finansministeren, som åpner pressekonferansen tirsdag. 

Nå kan du for første gang sammenligne statlige virksomheters utgifter, helt ned på spesifikke utgiftsposter. Kom på pressekonferansen hvis du vil:

  • se om utgiftene til private barnevernstjenester har økt
  • se om du kan finne ut hva ulike statlige virksomheter har brukt på konsulenttjenester
  • sammenlikne pensjonsutgifter på tvers

Dato og tidspunkt
Tirsdag 10. oktober, klokken 09.30-10.30. Møt opp i god tid, slik at du får registrert deg i resepsjonen før lanseringen starter.Merk! Nettsiden statsregnskapet.no blir først tilgjengelig tirsdag. 

Sted
Direktoratet for økonomistyring (DFØ), Paleet, Karl Johans gate 37 B. 5.etasje med inngang fra Paleet kjøpesenter (hold til høyre forbi apoteket). Møt i resepsjonen. Husk pressekort eller identifikasjon. Her finner du oss.

Ønsker du å delta?
Send en e-post til kommunikasjonsrådgiver Anniken Celine Berger på anniken.berger@dfo.no. Telefon: 93 00 53 55. 

Hva er statsregnskapet? 
Statsregnskapet gir en oversikt over statlige virksomheters inntekter og utgifter. Direktoratet for økonomistyring utarbeider statsregnskapet, og publiserer månedlige tall på våre nettsider dfo.no.

Kontakter

Anniken Celine Berger
Kommunikasjonsrådgiver
Tlf: 93005355
E-post: anniken.berger@dfo.no

Bilder

Om Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for økonomistyring (DFØ)
Direktoratet for økonomistyring (DFØ)
Karl Johans gate 37B
0162 Oslo

400 07 997http://www.dfo.no

Direktoratet for økonomistyring er statens ekspertorgan på styring i staten, og leverer lønns- og regnskapstjenester til statlige virksomheter. DFØ er underlagt Finansdepartementet.

Følg saker fra Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for økonomistyring (DFØ) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom