Norsk elbilforening

Statsbudsjettet 2018: - Regjeringen motarbeider videre vekst i elbilmarkedet

Del

Stortinget har vedtatt at regjeringen i årets budsjett skulle komme med konkrete tiltak og virkemidler slik at alt nybilsalg fra 2025 skal baseres på nullutslippsløsninger.

- Regjeringen ignorerer fullstendig Stortingets vedtak i det budsjettet de i dag presenterer, og velger i stedet å fjerne flere av fordelene for nullutslippsbiler, sier generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu.

Hun frykter at budsjettforslaget kan stoppe opp Norges viktigste bidrag for å redusere global oppvarming og lokal luftforurensing ved å:

  • Fjerne halv skattesats på nullutslipps-firmabiler
  • Fjerne fritak for engangsavgift for nulllutslippsbiler

- Vi risikerer danske tilstander med kollaps i elbilmarkedet selv med tilsynelatende små endringer. Elbilmarkedet er svært sårbart og trenger fortsatt starthjelp for å komme opp på et nivå hvor elbiler er fullt ut konkurransedyktige med fossile alternativer, sier Bu.

Regjeringen har ambisiøse mål for å kutte utslipp av klimagasser og luftforurensing i årene som kommer. Men når det kommer til praktisk gjennomføring motarbeider de egne mål.

I tillegg er videreføring av MVA-fritak for nullutslippsbiler ennå ikke avklart med ESA for neste år.

- Regjeringen har somlet med å få nødvendig avklaring med ESA og dette bidrar til enda mer usikkerhet i elbilmarkedet, sier Christina Bu.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norsk elbilforening

Norsk elbilforening
Norsk elbilforening
Møllergata 16
0179 Oslo

90 70 45 45 (kl. 9-15)https://elbil.no

Norsk elbilforening representerer Norges stadig flere elbilister.

Norsk elbilforening er en medlemsorganisasjon med formål å fremme elektrisk mobilitet med energieffektive kjøretøy drevet av elektrisitet fra fornybare energikilder.

Følg saker fra Norsk elbilforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk elbilforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk elbilforening

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom