Spekter

Spekter med initiativ for å avslutte streiken i Akasia

Del

- Vi har tilbudt å imøtekomme fagforeningene på en rekke punkter for å løse streiken i Akasia. Vi sitter klare ved forhandlingsbordet, og har invitert fagforeningene til nye forhandlinger, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.

Spekter sendte i går en henvendelse til fagforeningene med forslag om å gjenoppta forhandlingene for å få avsluttet streiken i Akasia som har pågått siden 5. mai.

Spekter har først og fremst foreslått at partene gjør det samme i Akasia som man har gjort i en rekke andre virksomheter, nemlig å avtale en midlertidig innskuddspensjonsordning som kan reforhandles når det er avklart hvordan de fremtidige tjenestepensjonsordningene blir.

-Siden fagforeningene har inngått avtale om slike midlertidige pensjonsordninger i andre virksomheter, er det uforståelig at de ikke kan gjøre det samme i Akasia. Vi er også villig til å vurdere at arbeidsgiver kan overta deler av arbeidstakernes andel av pensjonskostnadene ved en slik løsning, samt å forbedre elementene knyttet til blant annet uførepensjon, sier Bratten.

Spekter har alternativt foreslått at Akasia oppretter en egen pensjonskasse med ytelsespensjon for de som var ansatt da barnehagene ble overført til Akasia. Disse kan da velge om de vil forbli i innskuddspensjonsordningen, eller gå over til ytelsespensjon.

- LO har som kjent stevnet Akasia for Arbeidsretten, fordi LO mener de ansatte hadde rett til en ytelsesbasert pensjonsordning da Akasia overtok barnehagene. For å komme dem i møte, tilbyr vi nå å etablere en ytelsesordning for de som var tilsatt på dette tidspunktet. Da har de fått innfridd dette kravet, sier Bratten.

 Les Spekters tilbud her

Kontakter

Om Spekter

Spekter
Spekter
Sørkedalsveien 6
0369 Oslo

47 65 70 00http://www.spekter.no

Spekter er en arbeidsgiverforening som organiserer virksomheter med over 220 000 ansatte og er dominerende innen sektorene helse, samferdsel og kultur.

Følg saker fra Spekter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Spekter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Spekter

Spekter og Sykepleierforbundet med nye arbeidstidsløsninger14.4.2018 07:00Pressemelding

- Vi er fornøyde med at vi etter hardt arbeid og gode prosesser har fått på plass en avtale som innebærer gode løsninger for arbeidstidsplanlegging i sykehusene. Avtalen muliggjør mer heltid, bedre forutsigbarhet for driften og for de ansatte, samt økt tilgang på sykepleierkompetanse til pasientene, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Arbeidsgiverforeningen Spekter og forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund (NSF).

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom