RiksTV

Sommerferie – men ikke fra TV-en

Del

Fellesferien står for døren, og de aller fleste tar dermed en pause fra jobb og hverdag – men ikke fra TV-en, skal vi tro en undersøkelse fra RiksTV.

I en landsrepresentativ undersøkelse fra Ipsos levert for RiksTV ble nemlig det norske folk bedt om å vurdere hvilken skjerm de foretrekker å se TV på i hverdagen versus sommerferien. Svarene viser i all hovedsak at færre vil se på TV-skjermen, og at flere flytter seg over til mobile skjermer.

Mens 75 prosent oppgir at de foretrekker å se TV på den tradisjonelle TV-skjermen til vanlig, oppgir bare 63 prosent at de foretrekker det samme i løpet av ferien. PC eller Mac som foretrukken skjerm går også ned fra 12 til åtte prosent når nordmenn går inn i feriemodus.

Mobil og nettbrett går imidlertid opp, og størst vekst i foretrukken skjerm har nettbrettet som går opp fire prosentpoeng fra fire til åtte prosent. Ti prosent har svart at de foretrekker mobilen som TV-skjerm i sommer, versus åtte prosent i hverdagen.

- Selv om man er på farta, som man gjerne er i ferien, forsvinner ikke behovet for de gode TV-opplevelsene. Kravet til hvordan man får tilgang til underholdningen endres imidlertid, og vanene brytes i så måte – og man flytter gjerne TV-opplevelsen over til andre skjermer. Vi ser dette på egne tall også, og det er ikke uten grunn av TV-leverandørene de siste årene har lagt investeringene sine i mobile TV-løsninger, sier kommunikasjonsrådgiver Tone Mesna i RiksTV.

Folk i Oppland er de mest trofaste til mobilen som TV-skjerm. Der svarer nemlig 22 prosent at de foretrekker mobilen som skjerm – både til hverdags og i ferien. De som i størst grad går over til  mobilen som skjerm finner vi i Vest-Agder, der seks prosent svarer at de helst ser på mobilen til hverdags – og 22 prosent svarer det samme for sommerukene.

Ser man på ferievanene, er det de som vil reise på hytta i ferien som er mest tro mot den tradisjonelle TV-skjermen. 80 prosent av hyttefolket svarer at de ser TV på TV-skjermen til hverdags, og 71 prosent av dem ser også på TV-skjermen om sommeren. De som vil feriere på båten ser ikke ut til å endre bruken av mobil og nettbrett når de vil se på TV – her svarer nemlig 15 prosent at de foretrekker mobilen som skjerm både til hverdags og i ferien.

- Senest i april i år gjorde vi en undersøkelse der sju av ti oppga å ha TV på hytta. Derfor overrasker det oss ikke at hyttefolket ser mest på TV-skjermen også i ferien, fordi TV-en rett og slett er tilgjengelig – og dermed også foretrekkes. Den tradisjonelle TV-skjermen vinner stort sett alltid så lenge den er tilgjengelig, sier Tone Mesna i RiksTV.

Totalt deltok 1010 respondenter i den landsrepresentative undersøkelsen som ble foretatt i overgangen mellom mai og juni.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kommunikasjonsrådgiver Tone Mesna i RiksTV er ikke overrasket over at hyttefolket ser mest på TV-skjermen også i ferien
Kommunikasjonsrådgiver Tone Mesna i RiksTV er ikke overrasket over at hyttefolket ser mest på TV-skjermen også i ferien
Last ned bilde

Om RiksTV

RiksTV
RiksTV
Postboks 393 Økern
0513 OSLO

22 88 37 90http://www.rikstv.no

RiksTV er Norges eneste TV-distributør som gir deg digital-TV via antenne, internett og fiber. I tillegg til tilgang via SMART-boks er RiksTV tilgjengelig via apper til Apple TV, mobil, nettbrett og via nett-TV. Ifølge Norsk Kundebarometer 2018 har RiksTV de mest fornøyde kundene i kategorien TV-distribusjon. 

RiksTV tilbyr digital-TV i det digitale bakkenettet, som 98 prosent av husstandene og ca. 90 prosent av fritidsboligene i vårt langstrakte land kan få inn med vanlig TV-antenne.

Kapasiteten i det digitale bakkenettet disponeres av NRK og RiksTV. NRKs TV- og radiokanaler er fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet, mens alle øvrige kanaler og innhold er en del av RiksTVs tilbud. RiksPakken er RiksTVs største og mest populære kanalpakke.

Følg saker fra RiksTV

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra RiksTV på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra RiksTV

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom