Den Norske Opera & Ballett

Sol Gabetta er solist med Operaorkestret

Del

Hun blir regnet for en av vår tids mest fremadstormende cellister. Fredag 15. september er Sol Gabetta for første gang solist med Operaorkestret, under ledelse av dirigent Xian Zhang.

Sol Gabetta. Foto: Uwe Arens.
Sol Gabetta. Foto: Uwe Arens.

– Celloen snakker med en menneskelig stemme.­ For meg er den sopran, alt, ­tenor og bass i ett instrument, sa Gabetta til avisen The Guardian i 2016.

Den argentinske cellisten gjør stor internasjonal karriere. Hun er 36 år gammel, og har markert seg som en moden musiker – både som solist og kammermusiker. Når hun for første gang inntar Hovedscenen som solist med Operaorkestret, er det med to av høydepunktene fra det romantiske repertoaret, Saint Saëns Cellokonsert nr. 1 og Faurés Élégie op. 24.

I tillegg til Gabettas cellospill, byr Operaorkestret på Romas pinjer av Ottorino Respighi, Nikolaj Rimskij-Korsakovs Capriccio Espagnol, op.34 og Maurice Ravels kjente Boléro.

Dirigent er kinesiske Xian Zhang. Hun er musikksjef ved New Jersey Symphony Orchestra, og har tidligere vært assisterende dirigent ved New York-filharmonien. Hun jobber jevnlig med orkestre som Concertgebouw i Amsterdam og London Symphony Orchestra. Siden september 2016 har Zhang vært fast gjestedirigent for BBC National Orchestra of Wales, som første kvinnelige dirigent noen sinne.

Nøkkelord

Kontakter

For pressebilletter, intervjuer og mer informasjon, kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
Tlf: 95751006
E-post: cy@operaen.no

Bilder

Sol Gabetta. Foto: Uwe Arens.
Sol Gabetta. Foto: Uwe Arens.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom