OBOS

Små endringer i boligprisene

Del

Prisene på brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo gikk ned 0,6 prosent fra juli til august. På landsbasis var det en økning på 0,9 prosent.

Ammerudsletta borettslag. Foto: Nyebilder.no
Ammerudsletta borettslag. Foto: Nyebilder.no

I august var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 61.278 kroner. Kvadratmeterprisen er 0,6 prosent lavere enn i juli, og 1,3 prosent høyere enn i august 2016. Hittil i år har prisene falt med 3,5 prosent.

– Prisnedgangen i Oslo er som forventet, med tanke på det tilgjengelige boligtilbudet, innstramming i finansiering og lavere befolkningsvekst. Det er vanskelig å spå sikkert om hvor lenge en prisnedgang vil vedvare. Basert på tilsvarende markedsjusteringer tidligere er vårt beste anslag at vi maksimalt ser for oss 7-9 måneder til før markedet snur igjen. Det betyr at boligprisene bør være tilbake på utgangspunktet senest sommeren 2019. Boligeiere og kjøpere som tenker langsiktig har derfor ingenting å være bekymret for, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Han legger til at boligprisutviklingen i resten av landet er positiv med utsikter til lave renter i lang tid fremover, god vekst i innenlandsk økonomi og lav arbeidsledighet som hoveddrivere.

– OBOS-konsernet planlegger derfor å fortsette å legge ut nye boligprosjekter over hele landet, også i Oslo, utover høsten gjennom merkevarene OBOS og Block Watne, sier Kjørberg Siraj.

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 54.226 kroner i august. Dette er 0,9 prosent høyere enn i juli, og 1,8 prosent høyere enn i august 2016.

I august ble det foretatt 722 eierskifter tilknyttet OBOS mot 468 i juli og 782 boliger i august 2016.

Nøkkelord

Kontakter

Daniel Kjørberg SirajKonsernsjef i OBOS

913 82 777

Bilder

Ammerudsletta borettslag. Foto: Nyebilder.no
Ammerudsletta borettslag. Foto: Nyebilder.no
Last ned bilde

Dokumenter

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

02333http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 435 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg saker fra OBOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom