National Geographic

Slik blir framtiden, ifølge verdens smarteste tenkere

Del

Døden slik vi kjenner den opphører, menneske og maskin blir ett, og vi koloniserer andre planeter. Dette er blant fremtidsscenariene i dokumentarserien «Year Million», med premiere på National Geographic søndag 24. september kl. 22.00.

Hvordan ser fremtiden ut?

Helt fra øyeblikket da våre forfedre smalt to steiner mot hverandre og lagde det første verktøyet, har teknologi i kombinasjon med menneskenes forestillingsevne drevet sivilisasjonen framover.

Nå er vi imidlertid på vei inn i en tidsalder der teknologien gir oss muligheter det er vanskelig å tenke seg til rekkevidden av.

I dokumentarserien «Year Million» forklarer noen av verdens smarteste mennesker hvordan de tror fremtiden ser ut, og hvordan teknologien kommer til å påvirke oss - på godt og vondt.

Gjennom seks episoder får vi et fascinerende, fantasirikt og tidvis skremmende bilde av alle mulighetene menneskene står overfor.


Fantastiske muligheter

Laurence Fishburne («The Matrix», «CSI») har fortellerstemmen gjennom dokumentarseriens seks deler, der vi også får se intervjuer med tenkere som Ray Kurzweil, Michio Kaku, Peter Diamandis og Brian Greene.

Disse ekspertene bruker all sin tid på å studere og fantasere om framtiden, og de forteller om hvordan hyperavansert teknologi vil bli en stadig mer integrert del av vår hverdag.

De forklarer hvordan avansert genforskning vil øke vår gjennomsnittlige levealder - og hvordan kunstig intelligens til slutt vil bli helt umulig å skille fra menneskelig. Én episode tar oss med inn i framtidens virtuelle verdener, som vil gi oss opplevelser som langt overgår det vi vil ha mulighet til å oppleve i det virkelige liv.

Vitenskapsfolkene ser også på muligheten for å redde oss fra en økologisk katastrofe - og sjansene vi har for å kolonisere andre planeter hvis jordkloden skulle bli ubeboelig.


Enorme dilemmaer

Denne typen framtidsteorier er heller ikke bare forbeholdt vitenskapsfolk - ikke minst har kunsten og populærkulturen betydd mye for hvordan vi ser for oss framtiden.

Derfor inneholder serien også intervjuer med en rekke filmskapere, kunstnere og komikere. Tegneserieskaper Brian Michael Bendist og musiker David Byrne er blant dem som forteller hvordan forestillinger om framtiden påvirker deres arbeider.

– «Year Million» tar oss med gjennom de mange spennende dilemmaene menneskeheten må ta stilling til når vi møter den nye teknologien.

– Serien forestiller seg en tid der døden egentlig ikke eksisterer, mennesket er fullt integrert med maskiner, kunnskapen er grenseløs og menneskeheten kan bevege seg mellom planeter og kanskje også solsystem, sier Vibeke Lia, head of programming hos National Geographic Norge.

«Year Million» er produsert av RadicalMedia, som også står bak Emmy-vinnende serier som «Mars» og «From the Ashes».

Premiere blir på National Geographic søndag 24. september kl. 22.00. Ta kontakt hvis du ønsker å se episoder for anmeldelse eller omtale. 

Kontakter

Bilder

Lenker

Om National Geographic

National Geographic
National Geographic
Karenslyst Allé 2
0214 Oslo

http://natgeotv.no

Smart TV på sitt beste. National Geographic gir deg programmer som vekker interesse og pirrer nysgjerrigheten din, og vi er etterrettelige i alt vi gjør. National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.

Følg saker fra National Geographic

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra National Geographic på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra National Geographic

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom